Rotonde Zwanensingel klaar en geopend

31-01-2020 Nieuws Redactie

Wethouder Bart Bikkers fietst een rondje over de rotonde

VLAARDINGEN – Voorbij is het met de files op de Lepelaarsingel en het omrijden over de Hargalaan richting Schiedam. Vandaag werd namelijk om 13.30 uur de rotonde geopend op het kruispunt van de Zwanensingel met de Zwaluwenlaan. eentje die er probleemloos en redelijk onderhoudsvrij zo’n 60 jaar moet kunnen liggen; er is namelijk geen asfalt maar beton gebruikt. De aanleg startte zo rond half november en nam daarmee tweeëneenhalve maand in beslag.

In de naastgelegen Kerk van de Nazarener werden de tientallen belangstellenden, vooral omwonenden, welkom geheten door wethouder Bart Bikkers. Die kon zich daar beter verstaanbaar maken dan buiten waar er een straffe wind stond. Voor Bikkers was dit bij de openingshandeling overigens geen probleem want hij is als fervent fietser wel wat gewend en peddelde enkele rondjes over de rotonde. Daar kreeg hij keurig voorrang van auto’s die ook al van de weg gebruik gingen maken zodra de hekken weg werden gehaald. Voor Bikkers waren er overigens al meer fietsers die even een proefrondje gemaakt hadden.

Met de aanleg van een rotonde aan de Zwanensingel heeft de gemeente Vlaardingen een lang gekoesterde wens van de bewoners van Holy-Zuidoost vervuld om de verkeersveiligheid op dit punt te verbeteren. Het is daarnaast de eerste Vlaardingse rotonde volgens het cradle-to-cradle principe: vrijwel alle materialen zijn herbruikbaar.

Hoe veilig het precies is, is nog even afwachten. Bij het afslaan goed uitkijken blijft natuurlijk ook mensenwerk. Het ligt er in ieder geval allemaal mooi bij.

Bekijk de foto's