Sociale supermarkt: bijna klaar voor de start

21-03-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Het is nog even geduld hebben, maar er wordt keihard aan gewerkt: de sociale supermarkt aan de Vetteoordskade 6 opent binnenkort haar deuren. In het voormalige pand van Van Lopik kan je dan terecht voor een basisassortiment aan kruidenierswaren tegen een eerlijke prijs en wie een uitkering heeft kan met een speciale pas daar bovenop nog eens korting krijgen. Het basisassortiment zal uit zo’n 1000 tot 1500 producten bestaan en is afkomstig van de Jumbo en de MCD. Het gaat dan om kruidenierswaren die wat ‘dichter tegen de datum aan zitten’, maar zeker er niet over en nog prima te gebruiken. De naam van de nieuwe ‘super’ is overigens afgeleid van de vorige ondernemer: “Super Van Lopik”.

Na het storten en verven van de vloer, was het gisteren tijd voor het plaatsen van de eerste stellingen. Deze komen uit de MCD-supermarkt  in Linschoten en zijn nog prima te gebruiken. De eerste 13 meter dubbele stellingen staan en vandaag werd in Amersfoort en Utrecht de volgende lading gehaald.

De Sociale Supermarkt is een initiatief dat uitgevoerd wordt door Eric Dijkhuizen, directeur van de organisatie Vlaardingen Werkt!, en vloeit voort uit een motie die vorig jaar ingediend werd in de gemeenteraad door de PvdA en VV2000/Leefbaar Vlaardingen. In de supermarkt zal op termijn ook een restaurant komen waar mensen met een minimum inkomen voor minder dan tien euro van een driegangenmaaltijd kunnen genieten.  Super Van Lopik verwacht mogelijk voor Pasen al de deuren te kunnen openen.

 

 Gerelateerd