Stadsspeld voor Nawal Al-Baz

21-06-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op donderdag 21 juni verraste burgemeester Annemiek Jetten de actieve mevrouw Nawal Al-Baz met een Vlaardingse Stadsspeld in het Delta Hotel in Vlaardingen tijdens de viering van haar 25-jarig werkjubileum bij de stichting Aanzet. Deze gemeentelijke onderscheiding is een eerbetoon voor mensen die een opmerkelijke prestatie hebben verricht en/of zich langdurig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Vlaardingse gemeenschap.


Hoofd vrijwilligersactiviteit

Nawal Al-Baz zet zich zowel vanuit haar werk als in haar vrije tijd in voor mensen in achterstandsituaties, de kwetsbaren in onze stad. Zij richt zich op de ontwikkeling en ontplooiing van volwassenen en kinderen. Ze wil ook dat mensen met een andere culturele achtergrond hun plek in de Nederlandse maatschappij vinden en ze is altijd bezig om mensen vooruit te helpen en met elkaar te verbinden. Negenentwintig jaar geleden is zij vanuit Jordanië naar Vlaardingen gekomen en startte zij haar vrijwilligerswerk bij diverse maatschappelijke en migrantenorganisaties. Inmiddels werkt ze 25 jaar bij de stichting Aanzet. Deze stichting heeft als doel om de mogelijkheden van álle kinderen te vergroten, ongeacht hun culturele of religieuze achtergrond. 


Overige activiteiten

Samen met Sahra Muse en Nelleke van der Luit richtte zij het intercultureel vrouwennetwerk op. Ook was zij betrokken bij Het Platform Ander Vlaardingen en Vele Vlaardingers Een Huis. Diverse organisaties, zoals de Lucaskerk en Rotary Vlaardingen, hebben haar hulp ingeroepen bij vertalen en vroegen haar aanwezig te zijn bij bijeenkomsten.


Stadsspeld als verdienste voor haar jarenlange inzet

Voor haar grote inzet voor de Vlaardingse samenleving heeft het college van burgemeester en wethouders Nawal Al-Baz de Vlaardingse Stadsspeld toegekend.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date