Herinneringen en herinnerdingen

11-03-2016 Onderwijs Advertorial

VLAARDINGEN - Je wilt je iets of iemand blijven herinneren. Je wilt die ene foto nooit kwijtraken. Die armband die je hebt geërfd, houd je dag en nacht om. Je stopt iets in een doos of kastje, zodat je het nooit kunt kwijtraken. Als je kaneel ruikt, denk je aan je oma, die appelmoes met kaneel maakte. Je ziet een afbeelding van een azuurblauwe zee en je bent opeens weer terug op die heerlijke vakantie in Italië. Je proeft olijven en je waant je voor even op het terras bij je ouders in Turkije of Irak.

Voor volwassenen zijn herinneringen belangrijk, maar voor kinderen zijn ze dat ook. Sommige kinderen bewaren en sparen veel. Elk kind heeft wel iets dat het niet graag wil verliezen. Een zelf gevonden mooie steen of zelfgemaakte tekening kan voor een kind veel betekenen.

De ouders van veel peuters van de Vlaardingse speelzalen komen wekelijks bij elkaar tijdens oudergroepen. Zij praten daar met consulenten van Stichting Aanzet over allerlei thema’s die met de ontwikkeling en opvoeding van hun kind(eren) te maken hebben. De oudergroep van de speelzalen Van Kampen en Stationsstraat  praatte en werkte met Alies Spliet over het bovenstaande onderwerp.

Zij brachten dierbare zaken mee. Dat kon een foto of een polsbandje van een pasgeboren baby zijn, maar ook een bos met oude sleutels of het eerste cassettebandje. Ouders schreven er verhalen over en lazen deze aan elkaar voor.

Na drie bijeenkomsten maakten alle ouders een herinneringskastje dat mee naar huis werd genomen. Het waren bijeenkomsten om je altijd te blijven herinneren…

Gerelateerd