'We willen een bewaakte fietsenstalling op De Loper'

24-10-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Fietsendiefstal is de meest voorkomende vorm van criminaliteit in Vlaardingen. Wie even een boodschap gaat doen, doet er dan ook goed aan de fiets met een extra en goedgekeurd slot vast te koppelen aan straatmeubilair zoals een fietsenstandaard.

In het centrum kun je er voor kiezen om je fiets bewaakt te stallen, achter Albert Heijn. Bij het drukbezochte winkelcentrum De Loper is die mogelijkheid er niet. En dat moet veranderen, aldus een drietal fracties in de Vlaardingse gemeenteraad. Tijdens de eerstvolgende raadsvergadering zullen Beter voor Vlaardingen, ONS.Vlaardingen en Leefbaar Vlaardingen een voorstel indienen bij het college. ze roepen daarin het college op om met een voorstel te komen voor een bewaakte fietsenstalling op winkelcentrum De Loper. Liefst voor het einde van het jaar.

Niet direct duidelijk is waar er plek is bij het winkelcentrum, maar gezien de plannen om de Loper opnieuw in te richten is die plek mogelijk te creëren. Die plannen zijn overigens voorgelegd aan de winkeliers op 6 juni dit jaar tijdens een speciale bijeenkomst . De bedoeling was om dit al voor de zomer aan te besteden zodat een aannemer direct na de zomer aan de slag kon. Maar zover blijkt het nog niet te zijn.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date