Raadsvergadering bijwonen? Da’s lastig!

13-09-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Hoe mindervaliden een raadsvergadering in Vlaardingen moeten bijwonen is vanaf vandaag een raadsel. Alle belangstellenden, publiek en pers zijn met ingang van vandaag (voorlopig) naar de publieke tribune op de tweede etage verbannen, waar verschillende trappen als obstakel het allemaal erg lastig, zo niet onmogelijk maken. En er is geen lift. Wie goed ter been is moet overigens ook voorzichtig doen, want het is er allemaal nogal steil, en je verstappen betekent dat je een meter of vijf naar beneden valt.

Wie overigens met een laptop verslag wil doen voor een medium op diezelfde tribune zit nu redelijk klem met de knieën, tegen een te klein en enigszins wankel klaptafeltje, waar niet veel op past. ‘Noodzakelijk’, aldus bronnen op het stadhuis, want het college moet op de publieke tribune beneden vooraan zitten, misschien met een handje ambtenaren die ter plekke ondersteuning bieden. Geen plaats meer voor overig publiek en pers, hoewel er zeker nog een stoel of vijftien vanavond onbezet was. Overigens kun je ‘vanaf boven’ slechts de helft van de raad zien. En dan mis je veel.

Hoe anders is dat in buurstad Maassluis waar sinds jaar en dag er plek is voor de pers, je de laptop kunt neerzetten op een ruime tafel (met stroom en netwerkaansluiting) en ook mindervaliden geen strobreed in de weg wordt gelegd. Immers, het vindt allemaal op de begane grond plaats. En de vergaderingen duren ook korter.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date