Vrede op aarde? Kerstgedachte ver te zoeken in politiek

11-12-2019 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Over het vertrek van Annemiek Jetten als burgemeester van Vlaardingen zijn inmiddels verschillende berichten verschenen. Officiële persberichten, vanuit de gemeente en het college, maar ook commentaren op, natuurlijk, social media. Achter de schermen wordt er inmiddels volop gewerkt aan een weg uit de bestuurscrisis, aan een opvolger en aan het wegwerken van tekorten op de Begroting.

Een aantal voormalig raadsleden en wethouders laten via zich over alles nog even uit op onder meer Facebook. Opvallend is dat onder meer bij politici van ‘christelijke huize’ de  Kerstgedachte nog even ver te zoeken lijkt. Getuige bijvoorbeeld de uitlatingen van Ruud van Harten, voormalig raadslid en wethouder van de ChristenUnie/SGP:

,,Zijn jullie nu echt trots op wat je bereikt hebt Bart Bikkers, Ivana Somers-Gardenier, Jacky Silos, Bart de Leede en Sebastiaan Nieuwland? Stoer hoor, 5 tegen 1. Wat een kleuters zijn jullie samen met de coalitie raadsleden.. Echt ongelooflijk. Het doet mij pijn. Vlaardingen staat er weer mooi op. Wie zijn jullie om een stad waar ik al bijna 50 jaar woon zo op de kaart te zetten. Ik schaam me voor het bestuur van deze stad. We hadden een burgemeester die voldoet aan het door de raad gestelde profiel. Een burgemeester waarmee je fantastisch kan samenwerken. Maar helaas, jullie ego’s zijn belangrijker. Zij moest en zou het veld ruimen, want zij heeft wel ruggengraat. Het wegpesten is gelukt. Proficiat.’’

Oud wethouder Arnout Hoekstra houdt zich net wat meer op de vlakte in zijn commentaar: ,,Ik heb bijna 2 jaar met Annemiek samengewerkt en ik herken niets van de lelijke woorden van die wethouders. Ze was/is een top burgemeester.’’ Eerder verklaarde Hoekstra dat Annemiek Jetten groot gelijk had: ,,Met de Vlaardingse politiek valt geen land te bezeilen. Laten ze maar een andere gek zoeken. En gelijk heeft ze.’’Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date