DVO'32 verliest thuis

09-02-2019 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - Vandaag speelde DVO'32 aan de Marathonweg tegen IJVV de Zwervers. De bewoners van sportpark de Grote Stee in IJsselmonde zijn in goeden doen. De laatste 3 wedstrijden voor de winterstop werden in winst omgezet en ook na de break hebben de Rotterdammers al 2 wedstrijden gewonnen. DVO’32 worstelt met 1 puntje tegen Perkouw nog met de vorm in dit nieuwe jaar.

DVO had al na 1 minuut op een 1-0 voorsprong kunnen en waarschijnlijk ook moeten staan toen Floris Keizerwaard werd weggestoken en de bal langs de keeper schoof. Helaas voor de thuisploeg verdween de bal net naast de paal van de Zwervers aan de verkeerde kant. In het vervolg van de 1e helft hadden de Vlaardingers het balbezit maar tot echte kansen leidde dit niet, op een schot van Diego Remondo Gomez na wat net over vloog. Zwervers kreeg vlak voor de pauze ook nog een dot van een kans maar ook deze bal vloog voorlangs, derhalve 0-0 bij de rust.

Na de thee met de wind mee voor de thuisploeg een zelfde spelbeeld, veelal spel op de helft van de Rotterdammers zonder echt uitgespeelde kansen. Ook de harde wind speelde een grote rol van betekenis want het verrassende uit het Vlaardingse spel was niet te doen. De steekballen rolde keihard over de achterlijn en de crossballen vlogen net zo hard over de zijlijn. En toen men bij een vrije trap van de Zwervers ook nog eens stond te snurken waardoor de gevaarlijke nummer 10 Ronnie Pfeffer van de gasten binnendoor kon steken was de 0-1 een feit. Een koude douche voor DVO’32 en een flinke opsteker voor IJVV de Zwervers.

DVO probeerde het wel, een corner van Floris Keizerwaard zeilde op de lat, de keeper van de Rotterdammers kreeg bij de 2e paal bij weer een voorzet nog net zijn vingertoppen onder de bal voor weer een Vlaardingse corner. De scheidsrechter weigerde ook nog eens toen Pieter van der Veen binnen de 16 gevloerd werd DVO’32 een penalty toe te kennen, net zo goed als de leidsman coulant was toen DVO’s laatste man Atakan Karacoskun een bijna doorgebroken Zwervers speler vloerde en er met slechts geel genadig vanaf kwam. De gifbeker moet echter helemaal leeg voor de ploeg van oefenmeester Ben Hoogwerf die deze moeilijke periode moet zien om te draaien te beginnen volgende week op bezoek bij de Rotterdamse leeuw DRL. Voor IJVV de Zwervers lonkt met 18 uit 6 de periodetitel voorwaar een knappe prestatie van de Rotterdammers. DVO’32 staat mede door het verlies van de concurrenten nog steeds 3e maar zal alle zeilen bij moeten zetten om het tij te keren.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade ( 65e Thomas de Man ), Pieter van der Veen, Atakan Karacoskun, Nick Rutten, Diego Remondo Gomez, Walter Zomervrucht (c.), Robin den Breems (72e Jelle Blankestijn ), Floris Keizerwaard, Nico Huijer, Tim Kievit.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date