HEMA verslaat slagers met snert

28-01-2019 Uit Redactie

Fotografie: Luna de Schepper

VLAARDINGEN - De oude vertrouwde HEMA heeft de Vlaardingse slagers Van Heijst en Wapenaar verslagen bij de snerttest in Talk of the Town. In de editie van 25 januari werden de drie verschillende erwtensoepen blind beoordeeld door de vakjury. Unaniem kwam HEMA als de beste naar voren. De consistentie van de HEMA-erwtensoep was ‘zoals een erwtensoep hoort te zijn’ en de bekende worst maakte het geheel af.

 

Bestuurlijke vernieuwing of politiek vanuit ideologie

Bert Blase en Arnout Hoekstra waren te gast om samen terug te kijken op de roerige politieke periode, maar vooral ook om naar de toekomst te kijken en een advies voor Vlaardingen te geven. De meningen liepen vanzelfsprekend uiteen. Arnout Hoekstra (SP) benoemde dat hij bestuurlijke vernieuwing met lokale partijen ‘die vooral politiek bedrijven vanuit een heel erg grote onderbuik niet constructief vond’. “Als die zes lokale partijen nou eens samen als één partij verder zouden gaan, dan zouden ze het de SP wel eens echt lastig kunnen maken. Mensen die op lokale partijen stemmen in de gemeente, stemmen heel gevarieerd bij de landelijke verkiezingen. Ik mis ideologie in die bestuurlijke vernieuwing, gewoon socialisme, liberalisme en vanuit christelijke waarden politiek bedrijven.”  Bert Blase merkte fijntjes op dat wat Hoekstra nu benoemde in ‘het verleden verzuiling heette’. Blase: “En ik heb nieuws voor je, dat komt nooit meer terug!” Op de vraag van Van der Ende aan Hoekstra of hij niet zo vroeg uit het raadsakkoord gestapt is omdat hij een beter aanbod had (Hoekstra is kandidaat-lijsttrekker voor de SP bij de Europese verkiezingen) gaf hij aan dat dat geen promotie is. Dit zorgde na een aarzelend oké van de presentator wat hilariteit in de zaal op.

 

Vlaardingse les

VVD-wethouder Bart Bikkers nam plaats op de kruk. Daar werd hij geconfronteerd met zijn manier van praten en ging hij op een korte cursus Vlaardings bij presentator Tjerk van der Ende. Ook viel de redactie van Talk of the Town een opvallende houding bij de VVD’er op die sterk overeenkomt met minister-president Mark Rutte. Vanwege de bekende handbeweging van Bikkers kreeg hij van de redactie het VVD-centenbakkie.

 

Droge voeten in Vlaardingen?

Wat betreft de Algemene Waterschapspartij is het tijd om een zeesluis in de Nieuwe Waterweg te onderzoeken, omdat de Maeslantkering bij Hoek van Holland niet meer voldoet. Hans Middendorp is fractieleider van de AWP en was te gast om te praten over de gewenste sluis. Volgens Middendorp kan de sluis het hoogwaterprobleem in het Vlaardingse havengebied oplossen, mits de sluis op de juiste plek wordt aangelegd. Aan de hand van een grote kaart kon Middendorp meer inzicht geven in de plannen.

 

Niet-bestaande vogels

Het nationale tuinvogeltelweekend was een mooie aanleiding om met de Vlaardingse kunstenaar O.C. Hooymeijer eens te duiken in de vogels die minder aandacht krijgen: de niet-bestaande vogels. In een grote kijkvogelhut nam Hooymeijer het publiek mee in de wondere wereld van de nachtspecht, zomp en Duitse reiger.

De 17e editie van Talk of the Town trok veel bekijks. In een uitverkochte Harmonie werden de bezoekers verder getrakteerd op live-muziek van het duo Ouborg & De Reus. De eerstvolgende editie van Talk of the Town vindt plaats op vrijdag 5 april.

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date