Koreaans meestwerk in filmtheater het Zeepaard

03-12-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In Filmtheater Het Zeepaard wordt deze week de film "Burning" vertoond, van regisseur Lee Chang-Dong met onder anderen Ah-In Yoo, Jong-Seo Jun en Steven Yeun.

 

Het verhaal


De Koreaanse meester Lee Chang-Dong (Poetry) baseerde zijn poëtische en onweerstaanbare thriller op het korte verhaal Barn Burning van Haruki Murakami. Het verhaal telt amper 10 pagina’s maar Lee Chang-Dong weet er een meeslepend drama van bijna 2,5 uur van te maken. Jongsoo werkt als koerier in Seoul, maar droomt van een schrijverscarrière. Op een dag spreekt een oud klasgenootje hem aan op straat: de leuke en opgewekte Haemi. Ze staat op het punt om naar Afrika te gaan en vraagt hem of hij op haar kat wil passen. Jongsoo betwijfelt of het beestje wel echt bestaat, maar valt als een blok voor Haemi en stemt toe. De teleurstelling volgt al snel. Haemi keert terug met de charmante, mysterieuze Ben die ze in Nairobi heeft opgepikt. Tussen de drie ontwikkelt zich een ongemakkelijke driehoeksverhouding. En dan is Haemi opeens spoorloos verdwenen. De internationale pers riep Burning uit tot hét meesterwerk van Cannes 2018.

 
"Burning"  wordt vertoond op donderdag 6 december om 20.30 uur en op zondag 9 december om 16.15 uur.

Reserveren via www.hetzeepaard.nl  

De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.

 

 

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date