Mathilde Santing herboren in theaterconcert Renaissance

15-10-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Ter gelegenheid van haar zestigste verjaardag lanceert Mathilde Santing, al sinds de vorige eeuw één van de beste zangeressen van Nederland, een gloednieuw studio-album:Troublemaker. Een album met (voor het eerst!) prachtige zelf geschreven songs, die al vóór het uitkomen van het album op zondag 21 oktober in de Stadsgehoorzaal te horen zijn tijdens haar theaterconcert Renaissance.

Als meisje van zeventien sloeg Mathilde Santing een platencontract af. Die eigengereidheid is haar haar hele carrière lang blijven kenmerken. Mathilde wordt gedreven door een enorme hang naar muzikale kwaliteit, authenticiteit en onafhankelijkheid. Sinds haar televisiedebuut in 1981 bij Sonja Barend veroverde ze de harten van een miljoenenpubliek. Haar buitengewone stem en technische beheersing gaven haar zowel de onschuld van een meisje van zeventien, als het volume en de souplesse van een volwassen soulzangeres. Ze won drie Edisons, een Gouden Harp, had hits met Beautiful People enWonderful Life en won met haar oeuvre in 2007 een koninklijke onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

En nu is Mathilde Santing opnieuw begonnen. Haar stem is mooier, haar creatieve durf groter en het plezier, de zachtheid en de emotie krijgen meer ruimte. Mathilde beleeft een muzikale wedergeboorte. En in haar theaterconcertRenaissance (= wedergeboorte, een andere titel was niet denkbaar) laat ze dat met de souplesse en volume van een soulzangeres merken ook. Ze klinkt rijker en voller dan ooit tevoren, niemand kan u laten luisteren naar het verhaal van een liedje zoals zij!

Zondag 21 oktober, 15.00 uur (deuren open 14.00 uur), toegangsprijs € 22,00 incl. consumptie.

Gerelateerd