Slag(room) bij Vlaardingen 1018

21-11-2017 Uit Advertorial

VLAARDINGEN - Maandagmiddag was er op het stadhuis een mooie ceremonie (met een mooie slagroomtaart) waarbij de illustrator John Rabou zijn vier prenten overhandigde aan Hans Versluijs, de wethouder van (o.a.) monumentenbeleid en archeologie. De prenten verbeelden de geschiedenis rond de slag bij Vlaardingen in 1018. De gemeente had Rabou al een aantal jaren geleden opdracht gegeven deze te maken maar nu zijn dus ook de originele prenten helemaal in het bezit van de gemeente. 

Zoals Tim de Ridder, onze stadsarcheoloog die ook aanwezig was, het aangaf: de tekeningen van John Rabou zijn belangrijk voor Vlaardingen omdat we uit deze tijd eigenlijk geen beelden hebben. Dit maakt het lastig om dit soort verhalen over te brengen maar met wat mooie beelden als deze kan dit verhaal echt tot leven komen.

De tekeningen van John Rabou worden al dankbaar gebruikt voor verschillende activiteiten rond de viering van 1000 jaar Slag bij Vlaardingen. Zo is op initiatief van Albert Luten afgelopen week de eerste steek gezet voor een schitterend tapijt dat een Vlaardingse variant van het beroemde Bayeux tapijt zal worden.

Daarnaast wordt door het Vlaardingse softwarebedrijf Platipus hard gewerkt aan een mobiele app met een serie minigames die komend jaar beschikbaar komen. In deze games wordt op basis van de tekeningen van John Rabou het verhaal rond de slag van 1018 verteld. De prenten gebruikten zij ook om je in Virtual Reality in het Vlaardingen (Flardinga) van 1018 te laten rondwandelen. Vanaf 6 Januari zullen zowel de mobiele app als de Virtual Reality ervaring beschikbaar komen.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date