Vlaardingen na de Tweede Wereldoorlog

28-01-2017 Uit Redactie

Fotografie: Paul Meuldijk

VLAARDINGEN - Vrijdag 27 januari opende om 15.00 uur burgemeester Annemiek Jetten een nieuwe expositie in het Streekmuseum Jan Anderson.  De expositie heeft als thema “Vlaardingen na de Tweede Wereld Oorlog” met als ondertitel “Van het touwtje uit de brievenbus tot de Kerst cd van onze herstelde Bas van Toor”. Tevens nam zij het eerste exemplaar van deel 40 uit de serie Van’t Oft naar ‘t Ooft in ontvangst. Het handelt over hetzelfde tijdvak en is mogelijk gemaakt door de Rotary Club Vlaardingen.

Burgemeester Jetten maakte bij de opening niet alleen kennis met het Streekmuseum, maar ook met Bas van Toor, ofwel clown Bassie, die langzamerhand weer op de weg terug is met zijn revalidatie na zijn ontslag uit revalidatiecentrum Marnix. Ook aanwezig was wethouder van Cultuur Arnout Hoekstra.

Het Streekmuseum toont deze naoorlogse geschiedenis in twintig vitrines. Er zijn honderden voorwerpen en foto’s te zien. In een soort Kringloopwinkel worden gebruiksvoorwerpen uit deze tijd getoond zoals transistorradio’s, een roomklopper en schaaltjes met pepsils en Tuc’s, een Benzo-fiets en een stalen vuilnisbak. De expositie is iedere zaterdag en iedere eerste zondag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur te zien in het Streekmuseum aan de Kethelweg 50. De toegang is gratis.

Bekijk de foto's
Gerelateerd