Categorieën

Service

'Gemeente traag met melding rotzooi op straat'

'Gemeente traag met melding rotzooi op straat'
Nieuws

'Gemeente traag met melding rotzooi op straat'

  • Redactie
  • 07-06-2023
  • Nieuws
'Gemeente traag met melding rotzooi op straat'
VLAARDINGEN – De laatste dagen krijgen we veel foto’s en berichten over afval dat op straat wordt gedumpt, vaak naast restafvalcontainers. Bewoners van bijvoorbeeld de Oostwijk (Sprinterplaats), de VOP en de Westwijk bellen met de gemeente, met Irado of melden het in de Buiten Beterapp. Dat gaat niet altijd even soepel, zo ondervond een inwoner van Vlaardingen in het volgende voorbeeld.

Sinds begin mei wordt er melding gemaakt van ‘neergekwakte’ rommel rondom de hoge flat op de Dirk de Derdelaan, ook wel bekend als de ‘Polenflat’. Inmiddels een maandje verder is de hoeveelheid rotzooi er alleen maar gegroeid, ondanks een levendige discussie tussen de melder en de gemeente Vlaardingen.

In de eerste week van mei kwam de melding telefonisch binnen bij de gemeente, die daarbij om foto’s vroeg. Die werden gestuurd en na ontvangst werd er ‘ontzet’ gereageerd. Half mei volgde er een video en foto’s en reageerde de gemeente via Whatsapp: ,,dat ziet er niet goed uit. Kun je mij aangeven waar dit is?’’. De locatie werd (nogmaals) doorgegeven en de gemeente vroeg een klein beetje geduld te hebben want ‘opruimen gaat natuurlijk niet zo snel als melden’.

Een week later bleek de puinhoop nog aanwezig en gegroeid en weer reageerde de gemeente ontzet: ,,Goedemiddag, wat vervelend om te zien dat dit nog niet is opgeruimd. Ik ga de collega's van de desbetreffende afdeling benaderen met de vraag wat er is afgesproken over deze melding.’’Weer een week later, inmiddels was het 30 mei, reageerde de gemeente op een volgende melding over dezelfde puinhoop: ,,Hallo, wat een bende hè! Heel treurig dit. De foto's zijn doorgestuurd naar Toezicht en Handhaving en Wijkbeheer. Laten we hopen dat hier een eind aan komt. Dank voor de melding en (toch) een fijne dag vandaag.’’

Gisteren werd er weer een filmpje gestuurd door dezelfde melder, die hier inmiddels een maand mee bezig is en wederom een verschrikte gemeente die nu de bal bij Irado legt: ,,Hallo, wat een verschrikkelijk filmpje! Het is om te huilen die berg afval daar. Laten we hopen dat de achterstand van Irado snel weg gewerkt is en dat alles er weer snel keurig netjes uitziet. Dank je wel voor je melding en een fijne dag toegewenst.’’

Voor wie het zelf ook eens wil proberen is de gemeente bereikbaar op diverse social mediakanalen en op Whatsapp is dat via 0630815413.