Categorieën

Service

60 uur lang beton storten voor nieuwe tunnel

60 uur lang beton storten voor nieuwe tunnel
Nieuws

60 uur lang beton storten voor nieuwe tunnel

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 18-07-2021
  • Nieuws
60 uur lang beton storten voor nieuwe tunnel
VLAARDINGEN/ROZENBURG - Van dinsdag 20 juli 07.00 uur tot en met donderdag 22 juli einde van de dag stort BAAK onderwaterbeton voor de vloer van de Hollandtunnel. De stort gaat ongeveer 60 uur aaneengesloten door. Een onderbreking is tijdens het storten niet mogelijk, omdat dat tot een lekkage in de vloer kan leiden.
 

Beton storten

Tussen de Zuidbuurt en de Hoekse Lijn staan de bouwkuipen voor de Hollandtunnel vol water. Onder water graaft BAAK de tunnel uit. De bouwkuip die direct aan de zuidzijde van de Zuidbuurt ligt (zie afbeelding), is inmiddels zo'n 10 meter diep. Op de bodem is grind gestort en wapening aangebracht. Nu kan het beton voor de vloer gestort worden.

Voor de vloer is ongeveer 4500 m3 beton nodig. Dit wordt met betonmixers aangevoerd. Per uur rijden acht tot twaalf mixers van de betoncentrale bij het Scheur naar de stortlocatie bij de Hollandtunnel. De werkzaamheden zorgen gedurende 60 uur voor geluid in de omgeving. De bouwplaats wordt ook goed verlicht.
 

Blankenburgverbinding

BAAK legt in opdracht van Rijkswaterstaat de Blankenburgverbinding aan. De nieuwe weg verbindt de A15 en de A20 tussen Rozenburg en Vlaardingen en bestaat onder andere uit de aanleg van een autosnelweg van 2x3 rijstroken, een landtunnel, een watertunnel en een verdiepte aansluiting op de A20.