Categorieën

Service

Actieve zomerdagen op Kindertuinen Vlaardingen!

Actieve zomerdagen op Kindertuinen Vlaardingen!
Uit

Actieve zomerdagen op Kindertuinen Vlaardingen!

  • Redactie
  • 26-07-2020
  • Uit
Actieve zomerdagen op Kindertuinen Vlaardingen!
VLAARDINGEN - Voor alle stadskinderen van 6 t/m 9 jaar organiseert Kindertuinen Vlaardingen in 2020 vier actieve woensdagen over, met en in de natuur! Binnen de vier kaderelementen water, vuur, lucht en aarde leren de kinderen van alles over vogels en waterdieren (5 augustus), bloemen en vlinders (12 augustus), groenten en kruiden (19 augustus), bomen en planten (26 augustus).

Elke woensdag van 11.00-15.00 uur zijn er veel doe-activiteiten zoals natuurmuziek, vogelverschrikkers, waterbaan voor planten bouwen; parfum, vlinderschalen en dromenvanger maken; zonnewijzer, kruidenbuiltje en soep koken; vogelhuisjes, avonturenstok en blote voeten-pad lopen. Ook zijn er gastdocenten die meer kunnen vertellen over bijvoorbeeld insecten of bomen. De educatieve elementen zijn speels, de nadruk ligt vooral op zelf doen!

De activiteiten vinden plaats in de buitenlucht, rondom de vijver of bij slechter weer in de kas op het terrein van Stadslandbouw Van Ruytenburch aan de Hofsingel 82-84. De leiding is in handen van ervaren medewerkers van deze organisatie en andere enthousiaste vrijwilligers die gewend zijn om met kinderen te werken. Het programma is elke dag inclusief een gezellige picknicklunch, waar de kinderen zelf een groot aandeel in hebben, en wordt rond 15.00 uur afgesloten met een presentatie voor de ouders of anderen die het kind op komen halen. Een kopje koffie of thee in de gezellige zithoekjes, met voldoende ruimte, is dan tegen geringe vergoeding verkrijgbaar.

Maximum aantal deelnemers is 15 kinderen, en het is gratis toegankelijk dankzij een donatie van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. maar VAN TE VOREN OPGEVEN IS VERPLICHT, uiterlijk zondag 2 augustus via [email protected]  onder vermelding van:
1. datum waarvoor ingeschreven wordt 2. naam van het kind 3. jongen/meisje 4. leeftijd kind 5. naam en contactgegevens van de op die dag verantwoordelijke volwassene. Dat worden 1, 2, 3 of misschien zelfs 4 positieve herinneringen voor uw kind aan de bijzondere zomervakantie van 2020!