Categorieën

Service

Afsluiting Vlaardingse Zomerschool 2021

Afsluiting Vlaardingse Zomerschool 2021
Onderwijs

Afsluiting Vlaardingse Zomerschool 2021

  • Redactie
  • 25-08-2021
  • Onderwijs
Afsluiting Vlaardingse Zomerschool 2021
VLAARDINGEN - Aanzet organiseerde de Vlaardingse Zomerschool van 16 tot en met 25 augustus voor de elfde keer, met het thema ‘Stay connected’. Vanmiddag ontvangen bijna dertig leerlingen hun certificaat van deelname tijdens de feestelijke afsluiting in de Stadsgehoorzaal. De leerlingen van de Vlaardingse Zomerschool starten volgende week in de eerste of tweede klas van het voortgezet onderwijs met een rugzak vol opgefriste kennis en zelfvertrouwen.

Stay connected
,,Voor leerlingen is de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs dit jaar extra spannend'', licht Aanzet directeur Barbara Berkelaar toe. ,,Door de coronamaatregelen waren de open dagen dit jaar veelal online. Veel leerlingen hebben hun nieuwe school niet eens van binnen gezien! Daarnaast hebben zij door maandenlang online onderwijs het contact met elkaar op een andere manier beleefd. Daarom hebben we voor de Vlaardingse Zomerschool gekozen voor het thema ‘Stay connected’. We gingen de verbinding aan!''

Bij de Vlaardingse Zomerschool frissen leerlingen hun kennis op van rekenen en taal met hulp van docenten uit het voortgezet onderwijs. Iedere middag trekken ze erop uit voor leuke en sportieve activiteiten zoals een survival in de Broekpolder, surfen op het strand in Hoek van Holland, een safari in Diergaarde Blijdorp, een graffiti workshop en een rugby clinic. ,,We zijn ontzettend trots op het team van docenten dat ieder jaar een fantastisch programma neerzet en de verbinding met de leerlingen aangaat. Het is ieder jaar weer bijzonder om te zien hoe de leerlingen op de eerste dag schuchter binnenkomen en in anderhalve week tijd vriendschappen voor het leven smeden en vol zelfvertrouwen het nieuwe schooljaar tegemoet gaan.''

Op woensdagmiddag 25 augustus ontvangen alle leerlingen van de Vlaardingse Zomerschool een certificaat tijdens de feestelijk afsluiting in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen. Dan sluiten de deuren van de Vlaardingse Zomerschool weer tot de volgende zomervakantie.

Meedoen is gratis
Deelname aan de Vlaardingse Zomerschool is gratis voor leerlingen. Dit is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Vlaardingen, het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en de schoolbesturen voor primair en voortgezet onderwijs in Vlaardingen. Wil je volgend jaar deelnemen? Meld je dan alvast aan via de website van Aanzet!

Stichting Aanzet

Van Beethovensingel 126, Vlaardingen

Meer over Stichting Aanzet →