Categorie├źn

Service

Bamboe rolgordijn versus een rieten rolgordijn

Bamboe rolgordijn versus een rieten rolgordijn
Wonen

Bamboe rolgordijn versus een rieten rolgordijn

  • Ingezonden mededeling
  • 09-11-2022
  • Wonen
Bamboe rolgordijn versus een rieten rolgordijn
VLAARDINGEN - Om zon te weren of meer schemering in je woning te krijgen, kun je kiezen voor rolgordijnen. Er is ruime keuze uit rolgordijnen en elk type geeft een andere sfeer aan het interieur. Ze zijn handig door hun functionaliteit en vaak in verschillende stoffen, kleuren en maten verkrijgbaar. Met een rolgordijn kun je licht filteren of juist meer verduistering verkrijgen. Een ideale optie voor elk raam, waarbij je zelf bepaalt welk soort het beste past bij uw interieur. Bamboe neemt in populariteit toe en daardoor zijn er nu ook bamboe rolgordijnen op de markt gebracht. Waar riet al geruime tijd een vertrouwd beeld gaf binnen interieur design, is bamboe met een heuse opmars bezig. De keuze tussen een bamboe rolgordijn of een rieten rolgordijn kan dan nog voor dilemma’s zorgen. Beiden zullen zeker bijdragen aan het creëren van de juiste ambiance in huis.

Bamboe rolgordijn

Ben je op zoek naar een tropische sfeer in de woning en dit op een op natuurlijke manier bereiken? Met een bamboe rolgordijn creëer je privacy en intimiteit en zorg je ervoor dat je een goede bescherming vindt tegen elementen als zon, warmte, wind en geluid van buitenaf. Ook voorkomt een bamboe rolgordijn dat mensen naar binnen kunnen kijken, op momenten dat je meer privacy verlangt. Bamboe rolgordijnen kunnen worden gebruikt voor ramen van je woning, buiten in de tuin of op het terras, of juist om een gedeelte van de tuin af te zetten voor een tuinhuisje, jacuzzi of serre. Een bamboe rolgordijn maakt het mogelijk om gewoon naar buiten te kijken, als je dat wilt, echter wordt het lastiger om van buiten naar binnen te kijken. Hierdoor behaal je de gewenste privacy en kun je zelf bepalen wanneer je het rolgordijn weer omhooghaalt.

Rieten rolgordijn

Ook met een rieten rolgordijn verkrijg je meer privacy en kun je een gezellige sfeer creëren. In de zomer haal je het rieten rolgordijn omlaag om warmte buiten te houden, zonder dat je direct in volledige duisternis zit. Licht wordt namelijk alsnog subtiel gefilterd en schijnt op prachtige wijze naar binnen. Door de lichtbruine kleur zullen rieten rolgordijnen in elk interieur passen en bijdragen aan een natuurlijke uitstraling. De rolgordijnen zijn eenvoudig op te rollen of naar beneden te halen, tot op elke gewenste hoogte. Ook bij bredere ramen kun je rieten rolgordijnen gebruiken, zonder dat deze in de knoop raken. Gebruik de rieten rolgordijnen voor ramen in de woning of eveneens buiten om delen van de tuin af te scheiden of meer privacy te creëren ten opzichte van buren. Bepaal zelf de gradatie om zonlicht te filteren.

Keuze uit rolgordijnen

Kies voor een rieten rolgordijn of juist een bamboe rolgordijn en ontdek wat dit doet voor de overal uitstraling van de woning. Rolgordijnen zijn echte trendsetters en hiermee is heel eenvoudig de gewenste sfeer te behalen die je voor ogen hebt. Vertrouwd riet of populair bamboe rolgordijnen zijn uitermate geschikt voor elk interieur design.