Categorieën

Service

Begroting: Parkeren op straat duurder

Begroting: Parkeren op straat duurder
Nieuws

Begroting: Parkeren op straat duurder

  • Redactie
  • 24-09-2020
  • Nieuws
Begroting: Parkeren op straat duurder
VLAARDINGEN – Parkeren op straat wordt duurder en betaald parkeren zal in meer wijken ingevoerd. Het is één van de voorstellen die het college aan de gemeenteraad doet bij de Begroting voor de komende jaren.

Gisteren werd die gepresenteerd en in een bijlage van maar liefst 239 pagina’s worden er allerlei voorstellen gedaan en ideeën geopperd hoe de financiële tekorten weggewerkt kunnen worden. In totaal gaat het om zo’n €25 miljoen in vier jaar tijd. Daarbij wordt de eigen gemeentelijke organisatie niet gespaard want op ICT kan nog wel bespaard worden en sommige vacatures worden niet ingevuld waaronder de functie van Directeur Bedrijfsvoering.

Voor de inwoners van Vlaardingen zal het vooral merkbaar zijn in de parkeertarieven op straat, die stijgen met €0,20 per uur, en je auto even aan de ‘andere’ kant van de Binnensingel neerzetten bij een bezoekje aan de Oostwijk kan ook niet meer gratis; het gebied waar betaald moet worden voor parkeren wordt uitgebreid, en dat geldt dan ook straks voor bijvoorbeeld de Indische Buurt. Om in een bepaald gebied of in een bepaalde wijk betaald parkeren in te voeren moet allereerst worden gekeken of er draagvlak is bij de bewoners van het betreffende gebied door het houden van een enquête onder de bewoners. In de in 2017 vastgestelde nota herijking betaald parkeren is afgesproken dat betaald parkeren in een bepaalde wijk alleen wordt ingevoerd als minimaal 50% van de bewoners de enquête invult en daarnaast moet van die 50% minimaal 50% vóór de invoering van betaald parkeren zijn. Minder overlast, zo redeneert het college in de Begroting, maar ook meer inkomsten want er moeten natuurlijk wel parkeervergunningen worden betaald, ook als je er woont. In november zal de Begroting worden behandeld in de gemeenteraad.