Categorieën

Service

Bewoners in actie voor een schone Westwijk

Bewoners in actie voor een schone Westwijk
Nieuws

Bewoners in actie voor een schone Westwijk

  • Redactie
  • 08-06-2022
  • Nieuws
Bewoners in actie voor een schone Westwijk
VLAARDINGEN - Van 13 tot en met 18 juni vindt er een grote schoonmaakactie plaats in de Westwijk. Een week lang rijdt er een speciale bakfiets door de wijk waar buurtbewoners terecht kunnen voor een oranje hesje, prikker, handschoenen en een vuilniszak.

De schoonmaakweek is de eerste actie waar bewoners aan mee kunnen doen sinds de bekendmaking van een programma voor de Westwijk met Hamit Karakus als programmadirecteur. ,,Met deze schoonmaakweek gaan we samen met inwoners de handen uit de mouwen steken. ,,Er is veel mogelijk dankzij samenwerking van de vele organisaties die zich hebben gecommitteerd aan de Westwijk'', zegt Karakus. ,,We beginnen met acties die zorgen voor een schone en hele buitenruimte. De gemeente Vlaardingen doet bijvoorbeeld mee met extra maai- en veegacties en reparatiewerkzaamheden. En woningcorporatie Waterweg Wonen en afvalverwerkingsbedrijf Irado stimuleren bewoners om hun woningen en portieken op te ruimen.''

Ploggen

Dat schoonmaken niet alleen nuttig, maar ook heel leuk kan zijn, bewijst Vlaardingen in Beweging met de introductie van het Ploggen: zwerfafval opruimen terwijl je samen met je buren wandelt of jogt. Tot slot doet ook de Prins Willem Alexanderschool mee, onder andere met een grote afvalrace en de presentatie van een afvaljournaal. De week wordt feestelijk afgesloten in de Heemtuin, waar alle deelnemers als dank voor hun inspanning een geveltuin-box in ontvangst mogen nemen waarmee zij een boomspiegel of geveltuin kunnen opfleuren.