Categorieën

Service

Bluegrassband Yellofox in de Kroepoekfabriek

Bluegrassband Yellofox in de Kroepoekfabriek
Uit

Bluegrassband Yellofox in de Kroepoekfabriek

  • Redactie
  • 28-10-2023
  • Uit
Bluegrassband Yellofox in de Kroepoekfabriek

VLAARDINGEN - De zeskoppige band Yellofox komt naar De Kroepoekfabriek! Met hun psychedelische mix van Americana, Folk en Bluegrass weten deze muzikanten van elk optreden een feestje te maken!

Op vrijdag 13 oktober presenteerde Yellofox hun nieuwste album ‘For the Dreamers’ en op zaterdagavond 2 december staat Yellofox in De Kroepoekfabriek om dat te vieren!

Yellofox

De indie-Americana van Yellofox bestaat uit prachtige luisterliedjes en opzwepende ritmische bluegrass nummers, met duidelijke invloeden van zowel artiesten uit de 60’s en 70’s als hedendaagse artiesten: Bonnie Prince Billy, Eels, The Barr Brothers en Fleet Foxes zijn duidelijk terug te horen als inspiratiebron. De sound van de band wordt gevormd door niet-alledaagse instrumenten als een cello en een contrabas, die samen met de gitaren en groovende drums het Yellofox geluid creëren. De meerstemmige melodielijnen roepen een sfeer op van Amerika uit de jaren ’70.

For the Dreamers

Mark en Jorieke, het creatieve hart van Yellofox, delen dezelfde passie voor verhalen vertellen. De thema’s zijn altijd menselijk en herkenbaar; voorbeelden daarvan zijn emoties, twijfels, geluk, verlangen en verbazing. Het nieuwe album is ‘een ode aan melancholische dromers, naïeve idealisten en energieke levensgenieters’.

Yellofox, zaterdag 2 december 2023, open: 20:30 | Aanvang: 21:00 uur, voorverkoop: € 10,-. Deur: €12,50. Meer info is te vinden op kroepoekfabriek.nl.


Poppodium De Kroepoekfabriek

Koningin Wilhelminahaven ZZ 2a, Vlaardingen

Meer over Poppodium De Kroepoekfabriek →