Categorieën

Service

Hoe werkt de Bovenkamer, voor mensen met geheugenproblemen?

Hoe werkt de Bovenkamer, voor mensen met geheugenproblemen?
Gezond

Hoe werkt de Bovenkamer, voor mensen met geheugenproblemen?

  • Redactie
  • 18-02-2024
  • Gezond
Hoe werkt de Bovenkamer, voor mensen met geheugenproblemen?

VLAARDINGEN - Geheugenproblemen, daar gaat het om bij het Odensehuis de Bovenkamer. Het initiatief in de Windwijzer wil mensen met problemen met hun herinnering, en hun naastn, bijstaan. Dat gebeurt met ontmoeting, activiteiten, informatie en praktische ondersteuning.

Onderzoekers van de Hogeschool Rotterdam hebben afgelopen jaar intensief onderzocht wat het werk in het Odensehuis de Bovenkamer voor gevolgen heeft op de deelnemers. De bevindingen van dit onderzoek zullen worden gepresenteerd op donderdagmiddag 29 februari in De Windwijzer.

Tijdens deze bijzondere informatiemiddag zal tevens een indrukwekkende expositie van prachtige foto's van een van de deelnemers van de Bovenkamer te bewonderen zijn.

Odensehuis de Bovenkamer is ruim negen jaar geleden gestart in De Windwijzer. De focus ligt op wat mogelijk is en wat wél kan. Het bestuur van De Windwijzer wilde graag weten hoe mensen die betrokken zijn bij Odensehuis de Bovenkamer de aanpak daadwerkelijk ervaren. Daarnaast wil het bestuur de bekendheid vergroten van wat Odensehuis de Bovenkamer kan betekenen voor mensen met geheugenproblemen en hun omgeving in Vlaardingen.

Het onderzoek, gestart in 2023 en afgerond in januari 2024, is uitgevoerd door onderzoekers van Hogeschool Rotterdam. Marina Jonkers, een van de onderzoekers, heeft gedurende het afgelopen jaar actief deelgenomen aan de activiteiten en uitgebreide interviews gehouden met deelnemers en ook met het professionele netwerk waarmee samengewerkt wordt.

De resultaten van dit onderzoek worden gepresenteerd tijdens een speciaal georganiseerde informatiemiddag in De Windwijzer. Onderzoeker Marina Jonkers zal de aanwezigen meenemen door de uitkomsten van het onderzoek. De informatiemiddag vindt plaats van 15.30 uur tot 17.30 uur. Vooraf aanmelden is gewenst en kan bij Lydia Maathuis, coördinator Odensehuis de Bovenkamer, via E: [email protected].De Windwijzer

Schiedamseweg 95, Vlaardingen

Meer over De Windwijzer →