Categorieën

Service

Christina Heck gekozen in bestuur Judobond Nederland

Christina Heck gekozen in bestuur Judobond Nederland
Sport

Christina Heck gekozen in bestuur Judobond Nederland

  • Redactie
  • 14-12-2023
  • Sport
Christina Heck gekozen in bestuur Judobond Nederland

Fotografie: Tamara Heck

VLAARDINGEN - Zaterdag 25 november heeft de ledenraad van de Judobond Nederland (JBN) in de najaarsvergadering de Vlaardingse Christina Heck als nieuw bestuurslid gekozen. Christina heeft een grote passie voor budo en is erg gemotiveerd een actieve rol te spelen in het bestuur van de JBN.

Christina is sportkundige, heeft ervaring als judoka op hoog niveau en is oprichtster van de stichting “Vechten met de Meiden”. Een businessplan hiervoor schreef ze al in het derde jaar van haar studie voor Sportkundige, in 2021. Inmiddels is dat plan uitgegroeid tot een stichting, en de activiteiten daarvan gaan binnenkort van start.

Vechten met de Meiden (VMDM) heeft als doelstelling het vroegtijdig aanpakken, of voorkomen van een negatieve ontwikkeling, van de mentale- en fysieke gezondheid van niet- sportende meiden tussen de 12 en 15 jaar. Hierbij worden de meiden gedurende 20 weken met behulp van vrouwelijke rolmodellen ondersteunt in hun ontwikkeling met interventies die betrekking hebben op sporten, bewegen, voeding, mentale gezondheid en een positieve sportcultuur.

,,VMDM zal een vertrouwde omgeving zijn voor de meiden, een plek van veilig sporten. Verbetering van het zelfbeeld, zelfvertrouwen en een vitale leefstijl staan tijdens het programma centraal’’, aldus Christina.

Het eerste programma start in februari 2024 in Vlaardingen, maar de bedoeling is dat de website met daarop alle informatie nog dit jaar online staat.