Categorieën

Service

Collectanten gezocht voor MS collecteweek

Collectanten gezocht voor MS collecteweek
Gezond

Collectanten gezocht voor MS collecteweek

  • Redactie
  • 02-04-2021
  • Gezond
Collectanten gezocht voor MS collecteweek
VLAARDINGEN - Van 28 juni tot en met 3 juli 2021 vindt de landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds plaats. Het fonds is hard op zoek naar collectanten in Vlaardingen. Help jij in de strijd tegen de zenuwslopende ziekte multiple sclerose (MS)? 

Word collectant
We zijn op zoek naar collectanten! Collectanten kunnen ervoor kiezen om huis-aan-huis of thuis vanaf de bank te collecteren. De opbrengst van de landelijke collecteweek is van essentieel belang  voor de 25.000 mensen met MS in Nederland die iedere dag met een ziekte moeten leven die hun zenuwen letterlijk sloopt. Onderzoek naar MS en onze strijd tegen MS moet daarom doorgaan. Collecteren kost maar twee uurtjes tijd per jaar. En het is nog leuk ook! 

Ziekte van het centrale zenuwstelsel
MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben 25.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo’n 1.000 mensen bij. De eerste symptomen treden meestal op tussen het 20ste en 40ste levensjaar. Dat maakt MS de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. 

Onderzoek hard nodig
Er is nog geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Onderzoek is daarom hard nodig. Het Nationaal MS Fonds besteedt de opbrengst uit de MS Collecteweek onder andere aan wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS. 

Meer informatie en aanmelden: www.nationaalmsfonds.nl/collecteren