Categorieën

Service

Dakpark op Ketheltunnel stap dichterbij

Dakpark op Ketheltunnel stap dichterbij
Nieuws

Dakpark op Ketheltunnel stap dichterbij

  • Redactie
  • 15-12-2020
  • Nieuws
Dakpark op Ketheltunnel stap dichterbij

Het park zoals het in 2016 werd voorzien.

VLAARDINGEN - Het heeft de nodige jaren geduurd maar de gemeente Schiedam lijkt nu toch werk te gaan maken van het al jaren geleden aangekondigde dakpark op de Ketheltunnel. Het krijgt de naam Amaliapark waarmee onze buren er na het Beatrixpark en het Julianapark er een derde park met een prinsessennaam bij krijgen. ,,Het sportpark dat op het dak is aangelegd wordt volop gebruikt, maar qua natuurbeleving valt er op het dak nog een wereld te winnen'', meent de gemeente Schiedam en dat klopt. De aanleg van een park stond immers van meet af aan al in de planning maar echte actie bleef tot nu toe uit.

De gemeente Schiedam wil nu concrete stappen gaan zetten voor de totstandkoming van het Amaliapark. Daarbij denkt de gemeente aan kruidenvegetatie en het inzaaien van planten met verschillende bloeitijden 'zodat het park elk seizoen tot de verbeelding spreekt en ook een plek wordt waar insecten, vlinders en vogels op hun plek zijn'.

Met de aanleg van de A4 tussen Vlaardingen en Schiedam zijn 4.256 bomen gesneuveld. Er komen er vooralsnog slechts 1.376 terug maar volgens de gemeente groeien - met het juiste beheer - nog eens 1.130 bomen bij. Die komen overigens niet bovenop de tunnel, de grondlaag is niet dik genoeg om de groei van bomen mogelijk te maken. Struiken en heesters kunnen er wel groeien.