Categorie├źn

Service

De aller allerlaatste afscheidsshow van Rage on Parade

De aller allerlaatste afscheidsshow van Rage on Parade
Uit

De aller allerlaatste afscheidsshow van Rage on Parade

  • Redactie
  • 18-01-2023
  • Uit
De aller allerlaatste afscheidsshow van Rage on Parade

Fotografie: Ton Delfos

VLAARDINGEN - Op zaterdag 28 januari komt Rage on Parade hun aller aller allerlaatste afscheidsshow spelen in de Kroepoekfabriek. In september speelde de Rage Against The Machine tributeband een laatste show ‘ Under the Bridge ’ langs de Vaart, wat was bedoeld als afscheidsshow. Maar bij de Kroepoekfabriek hebben ze de bandleden weten te verleiden tot een echt definitieve laatste optreden.

Rage on Parade brengt een ode aan Amerikaanse punk/rockband Rage Against The Machine. De Vlaardingse band is ontstaan in De Kroepoekfabriek en zal hier op 28 januari 2023 een wisse dood sterven. Reden te meer om dus te komen luisteren, bouncen, jumpen, moshen of wat dan ook op de beats en lyrics van Rage against the Machine. Energiek gebracht door drummer Marc van Bel, gitarist Omar Niamut, bassist Vincent Burger en zanger Raphael de Kort.

De band speelde eerder onder bruggen, op daken, op straat en op verschillende podia, maar De Kroepoekfabriek is toch wel de homebase. “We hebben niets meer te verliezen, dus we’re gonna blast the funk outta speakers!”, aldus de band.

 

VICTIMS OF A DOWN


De avond wordt opgewarmd door Victims of A Down uit Rotterdam.

In de zinderende zomer van 2001 bracht System of A Down de Alpha-tent op kooktemperatuur met een legendarisch optreden dat in het geheugen gegrift staat van eenieder die cool genoeg was om toen al naar Lowlands te gaan, of wie wist hoe je bootleg-filmpjes kon downloaden met Kazaa. Inmiddels zijn we meer dan twee decennia verder en is de wereld voorgoed veranderd. De krankzinnige riffs en zalig idiote zanglijnen van de Armeense alt-metalhelden staan echter nog altijd als een huis.

Op 28 januari komt Victims of A Down naar de Kroepoekfabriek om 22 jaar later de Lowlands-set te spelen die de beïnvloedbare puberbreintjes van Steve Kuster (Space Bar, Heavy Lord), Maarten Tromper (Goïnza, Mozes), Machiel Hoogenboom (Goïnza, The Alkaloids) en Josha Stribos (Bear Valour, The Groats) voor het leven heeft getekend.

Voor kaarten klik je HIER! 

Poppodium De Kroepoekfabriek

Koningin Wilhelminahaven ZZ 2a, Vlaardingen

Meer over Poppodium De Kroepoekfabriek →