Categorieën

Service

De Bibliotheek de Plataan zoekt taalvrijwilligers

De Bibliotheek de Plataan zoekt taalvrijwilligers
Uit

De Bibliotheek de Plataan zoekt taalvrijwilligers

  • Redactie
  • 01-04-2022
  • Uit
De Bibliotheek de Plataan zoekt taalvrijwilligers
VLAARDINGEN - Op maandagmiddag 11 april is er van 15.00 tot 16.00 uur en ’s avonds van 19.30 tot 20.30 uur een informatieve bijeenkomst in de Bibliotheek de Plataan aan de Waalstraat 100. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die zich willen inzetten als taalvrijwilliger. Coördinator Jacqueline Blijleven vertelt over de verschillende vrijwilligersfuncties en de mogelijkheden die er zijn. Geïnteresseerden kunnen zich tijdens de bijeenkomst meteen opgeven waarna een afspraak voor een persoonlijke kennismaking volgt.

Waarom zoekt de Bibliotheek taalvrijwilligers?

In de bibliotheek kunnen alle Vlaardingers terecht met vragen over taal, rekenen, gezondheids- of digitale vaardigheden. Naast spreekuren biedt de bibliotheek in samenwerking met professionele taaldocenten en vrijwilligers ook een aantal activiteiten. Taal- en Schrijfcafés, leesclubs, computerlessen en sollicitatietrainingen. Daarnaast geven onze Taalmaatjes ook individuele begeleiding aan anderstaligen en/of laaggeletterden. Voor ons Taalenthuis voor jongeren, zoeken we ook jonge vrijwilligers die andere jongeren willen helpen bij het leren van de Nederlandse taal. 

Basistraining voor taalvrijwilligers

Alle vrijwilligers krijgen eerst een training. De basistraining voor taalvrijwilligers start op maandagavond 25 april. De training bestaat uit vier modules, is ontwikkeld door Stichting Lezen & Schrijven en gaat over de doelgroep, de verschillende lesmethodes en handige materialen. Na de training kunnen de gecertificeerde taalvrijwilligers meteen van start. 

Meer informatie of aanmelden?

Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig, maar wordt wel op prijs gesteld. Neem contact op met Jacqueline Blijleven: [email protected].

Bibliotheek De Plataan

Waalstraat 100, Vlaardingen

Meer over Bibliotheek De Plataan →