Categorieën

Service

De handen van Ivo

De handen van Ivo
Gezond

De handen van Ivo

  • Advertorial
  • 18-12-2015
  • Gezond
De handen van Ivo

VLAARDINGEN - Buikkrampen, pijn in je maag, diarree of juist obstipatie? Zo vlak voor de feestdagen is dat wel het laatste waar je zin in hebt. Maar wat hebben de handen van Ivo hier mee te maken?

Ivo is osteopaat. En osteopathie is een manuele geneeswijze. Manueel omdat de behandelaar uitsluitend met zijn handen werkt. Osteopathie richt zich op het vinden en behandelen van bewegingsbeperkingen in het lichaam die klachten veroorzaken. Als een deel van het lichaam niet goed functioneert beïnvloedt dat ook de rest.  Een osteopaat ziet het lichaam als één geheel. Hij weet welke weefsels en organen met elkaar in verbinding staan en hoe ze elkaar kunnen beïnvloeden.

Ivo: ,,Regelmatig behandel ik mensen met buikklachten, zoals een opgeblazen gevoel na het eten, onverklaarbare buikpijn en -krampen. Vaak blijkt het om langdurige klachten te gaan en heeft men al van alles geprobeerd om de oplossing te vinden. Veel van mijn patiënten zoeken de oorzaak in hun voedingspatroon en zijn meer bewust en gezonder gaan eten. Als de klachten aanhouden komen ze bij mij terecht. Tijdens een eerste behandeling onderzoek ik de beweeglijkheid van gewrichten, wervelkolom, organen en schedel, op zoek naar verstoringen die de oorzaak kunnen zijn van een hardnekkige klacht. Met zachte en soms stevige handgrepen maak ik de lichaamsweefsels één voor één weer beweeglijk en ontdek ik bijvoorbeeld een blokkade in het verteringssysteem.’’


Help je darmen de feestdagen door

Goede, verantwoorde voeding blijft de eerste stap voor een gezond en goed functionerend lichaam. Feit is dat onze darmen het tijdens de feestdagen flink voor de kiezen krijgen. Suikergoed en marsepein, een overvloedige kerstmaaltijd met een goed glas wijn, oliebollen en appelbeignets met champagne. Het is dus zaak om onze darmen voor te bereiden op al dit veel, vet en zoet. En daar kun je vandaag al mee beginnen. Ivo helpt je darmen de feestdagen door met tips die je elke dag kunt toepassen, of het nu 25 december is of 7 januari.

• Neem de tijd voor je maaltijd.
• Kauw het voedsel goed. Als je niet goed kauwt wordt het voedsel niet goed voorverteerd en klein gemaakt. Dit kan gasvorming in de darmen veroorzaken.
• Eet gevarieerd zodat je zoveel mogelijk verschillende bouw- en voedingsstoffen, mineralen en vitaminen binnenkrijgt.
• Luister naar je lichaam en durf ‘nee’ te zeggen als je genoeg hebt gegeten.
• Drink voldoende water, bij voorkeur anderhalf tot twee liter over de dag verdeeld.
• Geniet vooral van gezellige dagen met familie, vrienden en de maaltijden die je samen nuttigt!

Helpen de tips niet? Of heb je gevoelige darmen en wil je voorkomen dat de klachten na de feestdagen verergeren? Maak dan gebruik van de speciale actie van Ivo van Dijk en maak kennis met osteopathie tijdens een gratis consult.

IVO – praktijk voor osteopathie
www.ivo-osteopathie.nl
[email protected] 
06 - 19 07 94 34

Ivo - Praktijk voor osteopathie

Stoomloggerweg 8, Vlaardingen

Meer over Ivo - Praktijk voor osteopathie →