Categorieën

Service

De hik en Alpacas

De hik en Alpacas
Nieuws

De hik en Alpacas

  • Dick van der Pijl
  • 28-03-2021
  • Nieuws
De hik en Alpacas
VLAARDINGEN/LIMOUSIN - Iedere zondag op Vlaardingen24: Vlaardingers in den Vreemde! Vlaardingers die de Haringstad achter zich hebben gelaten om elders in de wereld hun geluk te zoeken, geven bij toerbeurt een kijkje in de keuken van hun leven 'in den vreemde'. Lees de belevenissen van Wilma Hollander (Griekenland), Marijke Persijn (België), Cora Vlug (Verenigde Staten) en vandaag Dick van der Pijl (Frankrijk).

Mijn vriend Chris kreeg vijftien jaar geleden een hik-aanval die niet meer ophield. In totaal heeft het drie jaar geduurd voordat de oorzaak van dat slopende hikken is weggenomen. In eerste instantie heeft hij alle huis tuin en keukenmiddeltjes geprobeerd. Je kunt het zo gek niet bedenken of hij heeft het gedaan van tien tellen je adem inhouden tot op je hoofd staan en water drinken, acupunctuur waarbij ze hem helemaal lek staken enzovoort. Ook medici zijn ingeschakeld maar niemand kon de oorzaak van dat eeuwige hikken vinden. Ten einde raad en werkelijk bijna aan het einde van zijn Latijn, heeft hij de publiciteit gezocht om hulp. Als gevolg van zijn eigen initiatief nodigde de BBC hem uit voor een interview in een nationale uitzending. Op YouTube is dit te vinden onder Hiccup Man. Dit interview werd zelfs in Japan uitgezonden met als gevolg dat de Japanse televisie geinteresseerd raakte en hem uitnodigde naar Japan te komen.  

Ook daar kreeg hij verschillende onderzoeken die zonder resultaat waren, maar op weg  terug naar de luchthaven van Tokio kreeg hij het verzoek toch weer naar het ziekenhuis  te komen. Men had de  oorzaak gevonden ! Een tumor onderaan de hersenstam drukte op de zenuwen die de ademhaling regelen. Terug in Engeland is hij geopereerd, heeft men de tumor voor zover mogelijk weggehaald en na een jaar therapie is hij vrijwel helemaal hersteld. Een wonder! 

Een aantal dagen geleden kreeg Chris een mail van de Japanse televisie met de vraag om een video interview. Men was benieuwd met hem hoe het met hem gaat en hoe hij in Frankrijk terecht is gekomen en wat hij nu voor werk doet. De opnamen zijn gemaakt op een alpacaboerderij niet ver bij ons vandaan. Want dat is wat hij doet. Het vervangen van eigenaren van alpacaboerderijen wanneer zij afwezig zijn. Dat levert natuurlijk leuke plaatjes op van die eigenaardige dieren die gehouden worden voor hun superzachte wol.

Dick van der Pijl