Categorie├źn

Service

De voorleeskampioen is bekend!

De voorleeskampioen is bekend!
Nieuws

De voorleeskampioen is bekend!

  • Redactie
  • 28-02-2022
  • Nieuws
De voorleeskampioen is bekend!
VLAARDINGEN - Woensdagmiddag 23 februari 2022 streden 11 leerlingen van basisscholen uit Vlaardingen, Maassluis, Maasland en Schipluiden om een plaats in de volgende ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2022.

De leerlingen waren al de voorleeskampioenen van hun school. Vanwege de coronamaatregelen is de wedstrijd dit jaar online georganiseerd. De voorleesfilmpjes waren van tevoren ingestuurd, zodat de jury ze al kon bekijken. Voor de jury was het niet eenvoudig om de beste (regionale) voorleeskampioen aan te wijzen. De jury bestond uit Aad van Meurs (voorleesvrijwilliger bij de Voorleesexpress), Marian Klaren (Manager Educatie Bibliotheek de Plataan) en Liesbeth Westveer (domeinspecialist educatie Bibliotheek de Plataan).

De 11 deelnemers lazen een fragment uit hun favoriete jeugdboek voor. De jury had de moeilijke taak om de beste voorlezer te kiezen. Het niveau van alle voorlezers was erg hoog en de verschillen minimaal. Na lang beraad hebben de juryleden Aya Jawad van Kindcentrum PWA uit Vlaardingen unaniem gekozen tot winnaar. Aya las voor uit het boek ‘Een zootje in de gymzaal’ van Alice Pantermuller. Zij had een goede inleiding, fijn tempo, goede intonatie en de jury werd meegenomen in het verhaal! Aya las heel natuurlijk en duidelijk voor.

Aya is in haar klas in de bloemetjes gezet. Ze heeft de welverdiende oorkonde van Voorleeskampioen ontvangen. En natuurlijk kreeg zij een groot applaus van al haar klasgenoten. Aya Jawad gaat deze regio vertegenwoordigen in de provinciale finale, die ook weer online wordt georganiseerd. De regionale voorronde werd georganiseerd door De Bibliotheek De Plataan.

Bibliotheek De Plataan

Waalstraat 100, Vlaardingen

Meer over Bibliotheek De Plataan →