Categorieën

Service

Olaf Hanno waarschuwt voor faillissement sportcentra

Olaf Hanno waarschuwt voor faillissement sportcentra
Sport

Olaf Hanno waarschuwt voor faillissement sportcentra

  • Redactie
  • 23-11-2023
  • Sport
Olaf Hanno waarschuwt voor faillissement sportcentra

Sportcentrum Vlaardingen

VLAARDINGEN - Het Groen van Prinstererlyceum laat de gymzaal aan de voorkant van het gebouw slopen en aan de achterkant komt er een nieuwe multifunctionele sporthal. Overdag sporten de leerlingen er, ’s avonds en in het weekend is er plek voor diverse sportverenigingen. Olaf Hanno, directeur van Sportcentrum Vlaardingen en Polderpoort, is daar niet blij mee. Hanno schreef afgelopen week een brief aan de gemeenteraad, en waarschuwde daarin dat dit weleens tot een faillissement van de twee sportcentra kon leiden.

Olaf Hanno verwelkomt nu nog verschillende verenigingen op zijn terrein en in zijn sportcentra. Daarbij zitten de turners van Dynamiek, judovereniging Kai en atletiekvereniging Fortuna. Die betalen huur, en zorgen er daardoor mede voor dat de exploitatie van de centra sluitend is. Er zijn echter plannen om de accommodatie van Fortuna elders aan te leggen, de huidige atletiekbaan is bijvoorbeeld ernstig aan het verzakken en niet (meer) wedstrijdgeschikt. De turners en judoka’s van Dynamiek en Kai hebben plannen om hun trainingen en wedstrijden straks af te wikkelen bij ‘het Groen’. En dat is een verlies voor Sportcentrum Vlaardingen en de Polderpoort.

Hanno voorspelt dat bij het vertrek van de verenigingen naar andere locaties de overblijvende verenigingen mogelijk meer moeten betalen aan huur. En dat kan er weer toe leiden dat ook deze hun heil elders zoeken. Een ‘domino-effect’ dus, dat mogelijk kan leiden tot een faillissement van de twee sportcentra. De directeur van de twee sportcentra schetst in zijn brief dit ‘doemscenario’ en zet vraagtekens bij dit gebruik van gemeenschapsgelden voor nieuwe accommodaties, ten koste van private faciliteiten. Waaronder dus ook zijn eigen bedrijf.

De nieuwe sporthal bij het Groen van Prinstererlyceum komt er echter sowieso, want daar heeft de gemeente geld voor toegekend. Dat een aantal verenigingen van plan is om daar gebruik van te maken lijkt een ‘win/win situatie’: verhuur draagt bij aan lagere kosten voor de verenigingen en voor de gemeente. Dat directeur Olaf Hanno vraagtekens zet bij deze inzet van gemeenschapsgelden is begrijpelijk, vanuit zijn positie. Maar of het terecht is, is een ander verhaal.