Categorieën

Service

Droog5 brengt worldjazz naar Museum Vlaardingen

Droog5 brengt worldjazz naar Museum Vlaardingen
Uit

Droog5 brengt worldjazz naar Museum Vlaardingen

  • Advertorial
  • 18-02-2024
  • Uit
Droog5 brengt worldjazz naar Museum Vlaardingen

VLAARDINGEN - Op zondagmiddag 3 maart zal Droog5 een bijzonder concert geven in het kader van hun nieuwe cd Rotterdam Grooves, met ‘special guests’ Marta Gonzáles (electric cello) en Gijs Anders van Straalen op percussie. (percussionist in de Wouter Hamel band). Aanvang 14.30 uur.

Droog5 bracht onlangs haar tweede cd uit en dat wordt gevierd met dit bijzondere en unieke optreden.

Tickets (inclusief 1/2 drankjes en een hapje ) via I: www.museumvlaardingen.nl aan de Westhavenkade 54.

Droog5 is een in 2017 gestart world jazz cross-over ensemble uit Vlaardingen / Rotterdam, dat vooral eigen composities speelt op het grensvlak van wereldmuziek, jazz en met een toefje klassiek, een ware ‘wereldse cross-over’. Met name de arrangementen van sopraansax en cello maken de bijzondere en originele sound. 

Droog5 doet een programma van worldjazz, bestaande uit toegankelijke eigen composities met invloedssferen uit alle windstreken, van jazz tot salsa, van theatermuziek tot afro. De muziek is overwegend vrolijk, soms met humor, afgewisseld met soms ook eens een lyrische song. Een veelzijdig en afwisselend repertoire met wereldse grooves en sfeervolle ambiances.  

Droog5 speelt op diverse en heel verschillende plekken, van jazzclub tot poppodium, van kroeg tot parkfestival, van buurtfeest tot kunstevenement. In 2019 bracht Droog5 de cd While Waiting uit. Eind 2023 verscheen de tweede cd: Rotterdam Grooves, opgenomen in Studio Kabaal te Haarlem.

Droog5 bestaat uit: 
Hans Rikken – sopraansax & klarinetten en teksten, 
Angelique Boel – cello en altsax,
Stan Stolk – contrabas en elektrische bas, Luuk Kranenburg – drums, 
Willem Jan Droog – keyboards.

De leden van Droog5 hebben geheel verschillende muzikale achtergronden en dat maakt dit ensemble zo bijzonder:
Hans Rikken speelde de laatste jaren in gipsyband Latzso en deed diverse theaterproducties. Angelique Boel speelde als celliste in het Rijnmond Symfonie Orkest maar ook altsax in het Dutch Carribean Groove Orchestra en deed diverse jazz-projecten met onder meer Martin Fondse. Stan Stolk, bekend als bassist van Flairck, toerde door Japan met het Global Orchestra. Drummer en percussionist Luuk Kranenburg heeft zijn sporen verdiend in diverse pop- & latinbands zoals Nueva Manteca. Pianist en componist Willem Jan Droog, oprichter van de Brits-Nederlandse pop-jazz band the Relatives, toerde hiermee regelmatig in Nederland, Engeland en België, maakte met dit gezelschap drie cd’s en richtte zijn eigen muzieklabel op: www.relativesrecords.com

Zie en luister ook: https://www.facebook.com/groups/1327822317233646/ en www.relativesrecords.com.           

Een bijzonder Droog5 - Rotterdam Grooves cd-releaseconcert in het Museum van Vlaardingen op zondagmiddag 3 maart om 14.30 uur.


Museum Vlaardingen

Westhavenkade 54, Vlaardingen

Meer over Museum Vlaardingen →