Categorie├źn

Service

Eerste banenmarkt Arabisch-sprekenden

Eerste banenmarkt Arabisch-sprekenden
Nieuws

Eerste banenmarkt Arabisch-sprekenden

  • Redactie
  • 11-03-2023
  • Nieuws
Eerste banenmarkt Arabisch-sprekenden
VLAARDINGEN/MAASSLUIS - Stroomopwaarts organiseert op 14 maart voor het eerst een banenmarkt voor Arabischsprekende inwoners. De banenmarkt ondersteunt Arabisch-sprekenden met een uitkering of minimuminkomen in hun weg naar economische zelfstandigheid. Zij willen graag werken, maar staan door problemen met de Nederlandse taal aan de kant. Veel werkgevers hebben juist grote behoefte aan nieuwe medewerkers. Deze banenmarkt in het werkleerbedrijf in Maassluis brengt vraag en aanbod bij elkaar. 

,,Wij zijn anders gaan kijken naar anderstaligen die nog niet meedoen op de arbeidsmarkt'', vertelt directeur Nicole van der Wekken van Stroomopwaarts. ,,De aanleiding hiervoor was de stroom ontheemden uit de Oekraïne. Een jaar geleden brak daar de oorlog uit. Ondanks taalproblemen bleken de Oekraïners vrij makkelijk aan het werk te komen in Nederland. Dát inspireerde ons. We startten een werkleertraject voor Arabisch-sprekenden. Hierbij is werken én Nederlands leren het uitgangspunt. Nu zijn we toe aan onze eerste banenmarkt voor anderstaligen. We hopen op mooie matches!'' 

Ervaring opdoen met solliciteren

Al zeventien werkgevers uit de regio hebben zich aangemeld voor een eigen stand. De banenmarkt start om 9.00 uur met een welkom door wethouder Sjoerd Kuiper van Maassluis. Tussen 9.00 en 12.00 uur presenteren de bedrijven zich. Werkzoekenden kunnen met de werkgevers uit verschillende sectoren in gesprek. Zo doen zij ervaring op met het voeren van sollicitatiegesprekken en ontdekken ze wat het beste bij ze past. De aanwezige tolken en matchmakers springen bij als dat nodig is. 

Aanmelden voor de banenmarkt

Kandidaten van Stroomopwaarts zijn de doelgroep van de banenmarkt. Daarnaast zijn ook Arabisch-sprekende werkzoekenden in de regio Rijnmond van harte welkom. De banenmarkt vindt plaats aan de Industrieweg 106 in Maassluis. Arabisch-sprekenden kunnen zich aanmelden via [email protected].

Stroomopwaarts MVS

Westnieuwland 6, Vlaardingen

Meer over Stroomopwaarts MVS →