Categorieën

Service

Geef je sollicitatie een boost met deze professionele uitstraling tips

Geef je sollicitatie een boost met deze professionele uitstraling tips
Nieuws

Geef je sollicitatie een boost met deze professionele uitstraling tips

  • Ingezonden mededeling
  • 15-03-2023
  • Nieuws
Geef je sollicitatie een boost met deze professionele uitstraling tips
Als je gaat solliciteren, wil je natuurlijk een goede indruk maken op je potentiële werkgever. Het is daarom belangrijk om niet alleen een professioneel CV en een sterke motivatiebrief te hebben, maar ook om goed voor de dag te komen qua kleding en accessoires. Met deze tips zorg je voor een professionele uitstraling tijdens het solliciteren. 

Kies voor een zakelijke outfit (maar niet té)

Een zakelijke outfit hoeft niet saai te zijn, maar zorgt wel voor een professionele uitstraling. Kies voor een nette broek of rok, een blouse of overhemd en eventueel een colbert of blazer. Het is natuurlijk afhankelijk van het bedrijf waar je solliciteert, maar tegenwoordig is een driedelig pak of een mantelpakje lang niet meer nodig. Vind dus de grens tussen ‘too little’ en ‘too much’. Zorg er vooral voor dat de kleding niet te strak of te los zit en dat het er verzorgd uitziet. Een goede outfit kan namelijk volledig verpest zijn als deze niet goed past. 

Stop met proppen en maak gebruik van een tas

Bij vrouwen is een tas al eeuwen een populair middel om benodigdheden mee te nemen, voor heren nog wat minder. Maar ook mannen hebben er baat bij om een nette tas mee te nemen. Het ziet er namelijk niet zo professioneel als je broekzakken uitpuilen met sleutels, een telefoon en een portemonnee. Wil je geen hele tas meenemen? Dan kun je ook een cardslide of een pasjeshouder kopen. Deze is een stuk minder dik en valt daarom niet zo op in de zak van je jasje of je broek.

Zorg voor je nagels

Een verzorgd uiterlijk begint bij de details, zoals verzorgde nagels. Zorg dat je nagels schoon en netjes geknipt zijn. Lak je nagels bijvoorbeeld in een neutrale kleur of laat ze in hun natuurlijke staat. Te lange nagels of onverzorgde nagels kunnen bij de eerste ontmoeting (lees: het schudden van de hand) al een negatieve indruk achterlaten. 

Een goed kapsel doet wonderen

Een verzorgd kapsel heeft enorm veel effect. Een nette outfit met een warrige knot maakt namelijk veel minder indruk dan wanneer je haren goed getemd zijn. Zorg dat je haar netjes gekamd is en eventueel gestyled in een zakelijke look. Een verzorgde baard of snor kan natuurlijk ook, maar zorg wel dat deze netjes getrimd is. 

Let op persoonlijke verzorging

Tot slot is het belangrijk om te zorgen voor persoonlijke verzorging. Een frisse adem, schone kleding en een verzorgde huid zijn belangrijk. Zorg dat je bijvoorbeeld de avond van tevoren je kleding strijkt en klaarlegt, zodat je er op de dag zelf niet meer aan hoeft te denken. 

Met deze tips zorg je voor een professionele uitstraling tijdens het solliciteren en vergroot je de kans op succes. Vergeet niet dat een goede eerste indruk van groot belang is, dus besteed aandacht aan je uiterlijk en accessoires. Een mooie pasjeshouder kan daarbij zeker niet ontbreken!