Categorie├źn

Service

Geluidsscherm Westwijk wordt vervangen

Geluidsscherm Westwijk wordt vervangen
Nieuws

Geluidsscherm Westwijk wordt vervangen

  • Redactie
  • 19-01-2023
  • Nieuws
Geluidsscherm Westwijk wordt vervangen
VLAARDINGEN - Aan de westkant van de Westwijk staat langs het voormalige parkeerterrein van het tankstation een houten geluidscherm. Dit geluidscherm haalt BAAK half januari weg. Daarna plaatst de aannemer een nieuw scherm langs de A20. Vanaf eind februari tot half maart, brengt BAAK voor de fundering van dit nieuwe scherm heipalen aan.

In 2020 is, voor de aanleg van de Blankenburgverbinding, het tankstation langs de A20 aan de Westwijk-kant gesloopt. Op deze locatie komen verbindingswegen van knooppunt Vlaardingen die zorgen voor de aansluiting tussen de Blankenburgverbinding (A24) en de A20. Het geluidscherm dat hier bij de Westwijk staat, past de aannemer op deze nieuwe situatie aan. 

Vanaf half januari verwijdert BAAK 120 meter aan houten panelen van het scherm dat langs de voormalige parkeerplaats staat. De panelen worden hergebruikt bij het scherm dat aan de oostkant van de wijk langs afrit 8 (Marathonweg) gebouwd wordt. Het weghalen duurt ongeveer twee weken. Vanaf eind januari verwijdert de aannemer ook de betonnen voeten waar het scherm op staat. Dit werk duurt ongeveer een week en kan voor wat geluid in de omgeving zorgen. Om de hinder van het wegverkeer tijdens de bouw van het nieuwe scherm te beperken, is in december een tijdelijk geluidscherm geplaatst. Eind februari start de aannemer met de bouw van het nieuwe scherm. Het nieuwe scherm is in de zomer van 2023 klaar. 

Werktijden en hinder 
De werkzaamheden voor het geluidscherm zijn maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 19.00 uur. Het heien van de palen zorgt voor geluid in de omgeving. De overige werkzaamheden voor het verwijderen en plaatsen van het scherm geven weinig hinder in de omgeving.