Categorieën

Service

Griezelen in de Hoevenbuurt

Griezelen in de Hoevenbuurt
Uit

Griezelen in de Hoevenbuurt

  • Redactie
  • 29-10-2023
  • Uit
Griezelen in de Hoevenbuurt

Fotografie: Michel Lemans

VLAARDINGEN - Zoals (zo’n beetje) elk jaar organiseren ze in de Hoevenbuurt Halloween, en ook afgelopen zaterdagavond was dat het geval. En misschien is dat inmiddels ook wel de grootste door een buurt georganiseerde Halloween in Vlaardingen.

Er werden tussen de 200 en 300 kinderen op de proef gesteld, op verschillende plekken. Zo was er een griezeldisco in de Frieslandlaan en als dat nog niet zo eng was dan waren er wel andere plekken waar het steeds enger en benarder werd, maar altijd in aanwezigheid van volwassenen; al of niet verkleed als heks, tovenaar of een ander fantasievol figuur. Het ingewanden roosteren in één van de achtertuinen van de Gelderlandlaan was een opmaat naar de inmiddels befaamde Tunnel of Terror die je kon vinden achter de Nijkerkhoeve, nummers 10-20.

Dit jaar werkten ze met een route die op de stoep gespoten was met speciale krijtverf. Een spookje voor de deur? Dan mocht je daar aanbellen voor een snoepje! Alle kinderen die zich aangemeld hadden in de eigen wijk kregen allemaal een lichtgevende ring.

Er deden maar liefst 60 adressen mee met versierde voortuinen en die hadden veelal ook nog eens een snoepje over voor de echte stoere kids die aan durfden te bellen! Michel Lemans maakte er volop foto’s van en die vind je op zijn profielpagina hier!