Categorieën

Service

Israël van Dorsten over zijn ervaringen in Ruinerwold

Israël van Dorsten over zijn ervaringen in Ruinerwold
Uit

Israël van Dorsten over zijn ervaringen in Ruinerwold

  • Redactie
  • 17-04-2023
  • Uit
Israël van Dorsten over zijn ervaringen in Ruinerwold
VLAARDINGEN - Israël van Dorsten komt op woensdagavond 26 april naar De Windwijzer! Kom luisteren naar het ingrijpende verhaal over zijn leven met zijn familie op de boerderij in Ruinerwold. Over zijn ontsnapping in 2019 en hoe hij het leven weer heeft opgepakt.

Israël van Dorsten, een van de kinderen van Ruinerwold, komt vertellen over zijn leven en ervaringen in Ruinerwold. Drie jaar na zijn vlucht uit de boerderij is zijn boek uitgekomen:  'Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold'. Hierin vertelt hij zelf over de verschrikkingen die hij samen met zijn broertjes en zusjes doormaakte, over hoe hij uiteindelijk de sprong naar vrijheid durfde te wagen en wist te ontsnappen aan de manipulatie en de mishandelingen van zijn vader.

Israel van Dorsten (1994) is de vierde van de negen kinderen van Ruinerwold. Het boek 'Wij waren, ik ben’ heeft hij geschreven om meer aandacht en begrip te krijgen voor de gevolgen van psychisch geweld. Per jaar zijn meer dan 700.000 mensen in ons land slachtoffer van geestelijk geweld. Volgens hem is dat vaak nog een onbegrepen vorm van geweld. "Mentale opsluiting is net zo ingrijpend als fysieke, omdat je in beide gevallen opgesloten zit", zegt hij.

Het belooft een boeiende avond te worden, waarvoor je van harte bent uitgenodigd! Aansluitend is er gelegenheid tot het stellen van vragen, zijn boek te kopen en te laten signeren. Aanvang is om 19.30 uur, entree is € 10. Graag vooraf aanmelden via [email protected]. De Windwijzer is gevestigd aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen. 

De Windwijzer

Schiedamseweg 95, Vlaardingen

Meer over De Windwijzer →