Categorieën

Service

Jongen (16) aangehouden voor neersteken vrouw Kortedijk

Jongen (16) aangehouden voor neersteken vrouw Kortedijk
112

Jongen (16) aangehouden voor neersteken vrouw Kortedijk

  • Redactie
  • 28-04-2022
  • 112
Jongen (16) aangehouden voor neersteken vrouw Kortedijk

archieffoto: Flashphoto

VLAARDINGEN - De politie denkt met de aanhouding van een zestienjarige Vlaardinger de dader te hebben van de steekpartij op de Kortedijk. Daar werd zaterdag 16 april kort voor middernacht een 21-jarige vrouw met een mes in haar rug gestoken. Hoe de aanhouding tot stand is gekomen, is nog niet helemaal duidelijk. Het AD meldt in een artikel dat de jongen zichzelf aangaf maar in een timeline bij dat artikel wordt vermeld dat hij in zijn woning is gearresteerd.

De jonge vrouw was op de fiets onderweg van een hockeyfeestje in Schiedam naar haar vriend die in een café op de Hoogstraat was. Daar zou zij nooit aankomen. Zwaargewond werd zij - het mes nog in haar rug - naar het ziekenhuis vervoerd. Op maandag 18 april wordt duidelijk dat zij niet langer in levensgevaar verkeert.

Vanaf het allereerste moment wordt alles uit de kast getrokken om de dader op te sporen. 'De dader moet van straat!' Al in de eerstvolgende uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdag 19 april worden de eerste beelden getoond maar meer dan een donkere schim op een fiets is er niet te zien. herkenning lijkt op basis van die beelden vrijwel uitgesloten. Toch levert de uitzending 16 tips op.

Een week later op dinsdag 26 april komt de politie in Opsporing Verzocht met nieuwe - duidelijker - beelden. Deze beelden zorgen voor een doorbraak in het onderzoek. Met name de details over de ouderwetse herenfiets met wit achterspatbord moeten voor mensen uit de omgeving van de dader herkenbaar zijn geweest. Zo ook zijn broek met witte streep op kniehoogte van het merk Nike. Uiteindelijk komt ook het gezicht van de verdachte in beeld op het moment dat hij op de Hoogstraat staat tegenover café-restaurant Het Hart van Vlaardingen.