Categorie├źn

Service

KADE40 presenteert: FOTO Vlaardingen

KADE40 presenteert: FOTO Vlaardingen
Uit

KADE40 presenteert: FOTO Vlaardingen

  • Redactie
  • 09-06-2021
  • Uit
KADE40 presenteert: FOTO Vlaardingen
VLAARDINGEN - Gek op fotograferen? Dan zit je het komende seizoen bij KADE40 goed! Dit jaar zal namelijk voor een groot deel in het teken staan van fotografie. Er zullen diverse activiteiten, exposities en workshops worden georganiseerd. Het onderliggende thema van Foto Vlaardingen is 'reflectie'. De komende tijd zal er op de website en de sociale kanalen van KADE40 meer gedeeld worden over dit project. Wel kunnen alvast een aantal zaken die de komende tijd staan te gebeuren worden gedeeld!

Het thema: Reflectie
Wat zie je als je naar jezelf kijkt? Wat wil je zien? Hoe kijk je terug op de afgelopen periode of vooruit? Via diverse activiteiten zet KADE40 Vlaardingen aan het reflecteren en zoeken ze de verbinding op doormiddel van beeld: Foto Vlaardingen.

Fotoworkshop ‘Het Pleijsierige Plaatje’
In de workshop Het Pleijsierige Plaatje op 26 juni laat je je inspireren door het Vlaardingse schildertalent Arij Pleijsier (1819-1879). Na een rondleiding over de tentoonstelling in Museum Vlaardingen ga je aan de slag om in de stijl van Pleijsier een modern zee-, kust- of stormgezicht te maken. Een professionele fotograaf leert je een paar technieken waarmee je zelf aan de slag kunt om een echt maritiem drieluik te maken. En het mooie is, deze gaat tentoongesteld worden in KADE40! 

KadeKijker
Vanaf eind juni vind je aan de kade tegenover KADE40 de KadeKijker. Hiermee kan je een eigen digitaal kunstwerk maken met het thema reflectie.

Fotowedstrijd - zomer 2021
KADE40 daagt je uit om te reflecteren in een fotowedstrijd met als thema 'reflectie'. Dit thema kun je benaderen van diverse kanten: letterlijk of figuurlijk, alles mag. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, jouw beeld, jouw foto, hoe reflecteer jij? Alle uitleg, spelregels en voorwaarden volgen!

Vlaardingse basisscholen fotoproject
De Vlaardingse basisscholen, groep 8, zijn ook aan de slag gegaan met het thema reflectie. De kinderen gaan eerst kijken naar wat zelfportretten van bekende schilders zoals Van Gogh, Picasso en Dali. Hoe zagen die schilders zichzelf? Wat heeft dit met reflectie te maken? Er worden ook foto’s getoond van reflecties in voorwerpen en water. Vervolgens een korte discussie wat reflectie allemaal kan inhouden; nadenken, bezinning, reflectie in water, zelfbeschouwing, weerspiegeling. Na de discussie kunnen de kinderen zelf invulling geven aan de foto opdracht Reflectie. De resultaten worden geëxposeerd tijdens Foto Vlaardingen.

Foto Vlaardingen: Het Festival - 14 november 2021
Op 14 november komen alle projecten samen tijdens FOTO VLAARDINGEN. Er zijn exposities van de fotowedstrijd en scholenproject. Workshops voor iedereen en het geheel wordt feestelijk geopend.

Meer info volgt via www.kade40.nl/foto-vlaardingen.

KADE40

Westhavenkade 40, Vlaardingen

Meer over KADE40 →