Categorie├źn

Service

Laatste week tentoonstelling Rijnmondiaal

Laatste week tentoonstelling Rijnmondiaal
Uit

Laatste week tentoonstelling Rijnmondiaal

  • Redactie
  • 03-02-2022
  • Uit
Laatste week tentoonstelling Rijnmondiaal
VLAARDINGEN - De tentoonstelling Rijnmondiaal. Beeldende poëzie uit regio Rijnmond is nog maar tot en met zondag 13 februari te zien. In de laatste week van de tentoonstelling organiseert het museum verschillende activiteiten, die allemaal een relatie hebben met het thema van de tentoonstelling.

Workshop maskers maken
Workshop voor kinderen van 8-12 jaar door kunstenaar Cees Eykelenboom met als thema ‘Maskers maken’.  Inspiratie doen de kinderen op op de tentoonstelling Rijnmondiaal en als voorbeeld dient het knotsgekke kunstwerk van Rob van der Hoeven: High Street Portraits. De kosten voor deelname zijn vijf euro per kind, inclusief entree, rondleiding en materiaal.

Zaterdag 5 februari, 14.00-15.30 uur.


Lezing: de urgentie van kunst

In deze lezing zal de Vlaardingse kunstenaar en mede-samensteller van de tentoonstelling Rijnmondiaal Hans Rikken proberen aan te tonen dat er een onlosmakelijk verband bestaat tussen het maken van een kunstwerk en het maken van een samenleving, tussen de kwaliteit van een samenleving en de kwaliteit van haar voorzieningen voor kunst. De kosten voor deze lezing zijn inbegrepen bij entreebewijs museum.

Zondag 6 februari, 15.00 uur.


Film Mi Skin
Film van Rob Niemantsverdriet, Bas Kwakman over Dean Bowen, voormalig stadsdichter van Rotterdam. Bowen is een (internationaal) icoon in de wereld van de Spoken Word en is inmiddels warm onthaald in het poëzie-establishment. Mi Skin is een film over de magie van poëzie, over de relatie tussen poëzie en activisme, over racisme en politiek, over Black Lives Matter, over de rol van de kunst en de onmogelijke maar desondanks onverdroten taak van de dichter om de wereld en zichzelf fundamenteel te veranderen. Kosten €8,50.

Woensdag 9 februari, 19.30 uur


Muziek: Droog 5
Jazz, wereldmuziek en een toefje klassiek: DROOG5 brengt een afwisselend repertoire van met name eigen composities op het grensvlak van jazz, wereldmuziek en een toefje klassiek, waarin vooral de arrangementen van sopraansax en cello zo bijzonder zijn.  Toegang inbegrepen bij entreebewijs museum.

Zondag 13 februari, 15.00 en 16.00 uur.

Meer informatie over alle activiteiten is te vinden op de website van het museum. Aanmelden kan via [email protected]. Let op: om het museum te kunnen bezoeken dien je een geldig coronatoegangsbewijs (QR-code) en je ID te laten zien. 

Museum Vlaardingen

Westhavenkade 54, Vlaardingen

Meer over Museum Vlaardingen →