Categorieën

Service

Leerlingen Mavo Vos bedenken nieuw koekje

Leerlingen Mavo Vos bedenken nieuw koekje
Onderwijs

Leerlingen Mavo Vos bedenken nieuw koekje

  • Redactie
  • 15-05-2024
  • Onderwijs
Leerlingen Mavo Vos bedenken nieuw koekje

VLAARDINGEN - Op de vrijdagen 17 en 24 mei zullen de leerlingen van klas 1 van De Mavo Vos hun laatste project van het Bèta Challenge programma afronden bij de Food Innovation Academy (FIA). Bèta Challenge is een educatief vak op De Mavo Vos dat leerlingen de mogelijkheid biedt om te werken aan realistische technologieprojecten en tegelijkertijd te ontdekken welke beroepen en opleidingen beschikbaar zijn. Dit draagt bij aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Dit jaar kregen de leerlingen een uitdagende opdracht van Dichtbij het Hart, een lokale horecaonderneming uit Rotterdam: het bedenken van een nieuw koekje dat geschikt is om bij de koffie te serveren en dat ook verkocht kan worden in de delicatessenwinkel. De leerlingen zijn enthousiast aan de slag gegaan met het ontwerpen van zowel de koekjesvorm als de verpakking. Met behulp van moderne technologieën, zoals 3D-printen, hebben de leerlingen hun ontwerpen tot leven gebracht. Op de genoemde data zullen ze aanwezig zijn bij de FIA om hun eigen ontworpen koekjes te bakken en te presenteren.

De Food Innovation Academy is een samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid dat zich richt op innovatie in de voedingsindustrie. Het biedt een stimulerende omgeving waarin wordt gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën op het gebied van food, health en technology. Het belooft een inspirerende afsluiting te worden waarbij de jonge talenten laten zien wat ze hebben geleerd en ontwikkeld.

Vlaardingse Openbare Scholengroep

Postbus 6040, Vlaardingen

Meer over Vlaardingse Openbare Scholengroep →