Categorieën

Service

Mantelzorgtest en campagne voor werkende mantelzorgers

Mantelzorgtest en campagne voor werkende mantelzorgers
Gezond

Mantelzorgtest en campagne voor werkende mantelzorgers

  • Redactie
  • 17-11-2023
  • Gezond
Mantelzorgtest en campagne voor werkende mantelzorgers

VLAARDINGEN - Steeds meer Vlaardingers verlenen mantelzorg en daarmee stijgt ook het aantal werkende mantelzorgers. Daarom lanceerde Minters Mantelzorg vorige week een speciale campagne om werkgevers en werknemers te stimuleren het gesprek aan te gaan. Ook werd de online Mantelzorgtest uitgelicht, waarmee Vlaardingse mantelzorgers inzicht krijgen in hun rollen en de organisaties die hen kunnen ondersteunen.

Op de informatiemarkt van Minters Mantelzorg waren vorige week vrijdag allerlei organisaties in de Stadsgehoorzaal vertegenwoordig zodat inwoners uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam een compleet beeld konden krijgen van het zorgen voor een naaste, mogelijke hulpvragen en de organisaties waar je in zo’n situatie op kan rekenen. Met twee inspiratiesessies voor werkgevers en werknemers werd ook de campagne ‘Mantelzorg is hier’ afgetrapt.

Webinar voor werkende mantelzorgers

Met de campagne zet Minters Mantelzorg zich in om een beweging te creëeren binnen organisaties in de MVS-steden. Het doel: mantelzorg en werk bespreekbaar maken. Werkende mantelzorgers kunnen op 29 november om 20:00 uur deelnemen aan een interactief webinar. Tijdens deze online bijeenkomst geven Kim Dirkse en Machteld Louwaard van Stichting Werk & Mantelzorg o.a. informatie over wettelijke regelingen en het volhouden van de combinatie werk, privé en mantelzorg. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Mantelzorgtest voor Vlaardingers

Na het invullen van de online Mantelzorgtest krijgen Vlaardingse mantelzorgers inzicht in hoeveel tijd en energie mantelzorg kost en of er voldoende tijd over is voor ontspanning, werk en andere verplichtingen. Daarnaast geeft de test een persoonlijk hulpaanbod: van praktische tips tot mogelijkheden om hulp in te schakelen.

Meer informatie

Werkende mantelzorgers kunnen zich aanmelden voor het webinar via het evenement op www.mintersmantelzorg.nl. Geïnteresseerde werkgevers vinden meer informatie over de campagne op www.mintersmantelzorg.nl/werk. De Mantelzorgtest is beschikbaar via vlaardingen.mantelzorgtest.nl.

Minters Mantelzorg bedankt al haar partners voor hun bijdrage aan weer een geslaagde informatiemarkt voor de inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.


Minters

Burgemeester van Lierplein 51, Vlaardingen

Meer over Minters →