Categorieën

Service

Marktbuurt geeft vreugdevuur nog niet op

Marktbuurt geeft vreugdevuur nog niet op
Nieuws

Marktbuurt geeft vreugdevuur nog niet op

  • Redactie
  • 03-10-2021
  • Nieuws
Marktbuurt geeft vreugdevuur nog niet op
VLAARDINGEN - Opnieuw heeft een groep mensen uit de Marktbuurt (Broekweg en omgeving) een aanvraag ingediend voor het toestaan van een vreugdevuur tijdens de jaarwisseling op het plein aan de Broekweg waar in vroeger tijden de weekmarkt stond. Nieuwe burgemeester, nieuwe kansen, is daarbij mogelijk de gedachte. De wetenschap dat de nieuwe burgervader van Den Haag Jan van Zanen de vreugdevuren daar weer heeft toegestaan, geeft de indieners van de aanvraag nieuwe hoop.

De net vertrokken burgemeester Bas Eenhoorn heeft de groep in het begin van dit jaar al laten weten dat het geen zin heeft om opnieuw een aanvraag in te dienen omdat de gemeente niet met hen in gesprek zal gaan. Het is ook daarom dat de groep zich in een brief tot de gemeenteraad richt. ,,Wij willen ervan verzekerd zijn dat onze aanvraag via het normale democratische proces wordt behandeld en dat alle partijen hiervan op de hoogte zijn.''

De indieners hopen de gemeente te overtuigen met een uitgebreid evenementenplan waarin alle mogelijke scenario's worden omschreven. ,,Wij geloven dat het meer dan ooit nodig is om dit evenement, dit traditionele Vlaardingse vreugdevuur, te organiseren om de saamhorigheid te verbeteren tussen de Vlaardingers in deze rare tijden van verdeeldheid en twijfel.