Categorieën

Service

Nog meer deelscooters in Vlaardingen

Nog meer deelscooters in Vlaardingen
Nieuws

Nog meer deelscooters in Vlaardingen

  • Redactie
  • 10-08-2022
  • Nieuws
Nog meer deelscooters in Vlaardingen
VLAARDINGEN - Na de deelscooters van Felyx, de deelscooters van GO Sharing en sinds kort ook de deelfietsen van GO Sharing, krijgen Vlaardingers binnenkort te maken met nog een nieuwe aanbieder. Vanaf 16 augustus verschijnen ook nog de deelscooters van Check in het straatbeeld. 

Voor wie vindt dat er momenteel te weinig deelscooters zijn te vinden, is dit misschien pure winst. Mensen die zich ergeren aan tweewielers die her en der de doorgang voet- en fietspaden blokkeren, zijn wellicht wat minder opgetogen. Dat realiseert de gemeente zich uiteraard ook wel. Op haar website laat de gemeente weten afspraken te hebben met de aanbieders over het oplossen van overlast. wat die afspraken tot op heden hebben opgeleverd wordt niet helemaal duidelijk.

De gemeente wil een vergunningplicht invoeren voor aanbieders van deelvoertuigen om gemakkelijker eisen te kunnen stellen aan het voorkomen van overlast. ,,Op dit moment is die vergunningplicht er nog niet en moeten we het hebben van afspraken en handhaving'', zo stelt de gemeente. ,,Ook de komende tijd zijn de handhavers weer alert op bijzonder parkeergedrag.''