Categorieën

Service

OMT: 'Lockdown' van twee weken nodig

OMT: 'Lockdown' van twee weken nodig
Nieuws

OMT: 'Lockdown' van twee weken nodig

  • Redactie
  • 11-11-2021
  • Nieuws
OMT: 'Lockdown' van twee weken nodig
DEN HAAG - Een tijdelijke beperkte lockdown van twee weken. Dat is volgens het Outbreak Management Team (OMT) de beste manier om Coronacrisis, met weer meer besmette mensen en patiënten, het hoofd te bieden.

Dat meldt de NOS, die 'bronnen' rond het OMT sprak. Volgens de kabinetsadviseurs inzake Corona is aan drastische maatregelen niet te ontkomen.

Tijdens de lockdown zouden geen evenementen moeten worden gehouden en dienen theaters en bioscopen hun deuren te sluiten. Ook zou het OMT ook voorstellen de horeca extra beperkingen op te leggen. De sluiting van scholen zou geen onderdeel uitmaken van de lockdown.

Het OMT gaf naar verluidt ook al aan wat er na die twee weken lockdown nodig is: het schrappen van de mogelijkheid om locaties in de horeca, publieke ruimten of openbare gebouwen als bibliotheken en zwembaden te bezoeken na een test op Corona. Daarmee zou Nederland het voorbeeld van verschillende andere Europese landen volgen.

Of het kabinet de voorstellen van het OMT volgt is volgens de NOS nog niet duidelijk. Vanochtend spreken de meest betrokken ministers op het Catshuis over de situatie. Morgenavond lichten demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge de besluiten van het kabinet toe in een persconferentie, te zien op tv.