Categorieën

Service

Op avontuur met het Peuterlab

Op avontuur met het Peuterlab
Onderwijs

Op avontuur met het Peuterlab

  • Redactie
  • 01-07-2021
  • Onderwijs
Op avontuur met het Peuterlab
VLAARDINGEN - In de zomervakantie gaan peuters en kleuters samen met hun ouder(s) op avontuur in park ’t Hof in Vlaardingen. Stichting Aanzet heeft een leuke route uitgezet: het Peuterlab & Kleuterlab Avonturenpad. In het Avonturenpad kunnen kinderen op acht plekken een opdrachtje doen. Zo blijven zij tijdens de zomervakantie samen spelen en oefenen met taal.

Samen experimenteren, ontdekken en nieuwe woorden leren
Aanzet heeft het Peuterlab en Kleuterlab ontwikkeld en voert dit uit bij achttien peuteropvanglocaties en basisscholen in de regio. In het Peuterlab en Kleuterlab doen kinderen samen met hun vader, moeder, opa of oma spelletjes en proefjes, passend bij een thema. Spelenderwijs leren zij de betekenis van nieuwe woorden. De Professor inspireert ouders om ook thuis tijdens het spelen veel met hun kind te praten. Zo helpen ouders hun kind met de taalontwikkeling en vergroten zij de kans op een goede start op de basisschool.

Op avontuur in ‘t Hof
Begin juli ontvangen de peuteropvanglocaties en scholen waar Aanzet het Peuterlaben/of Kleuterlab uitvoert, een stapel Avonturenpad brochures. In de brochure zit ook een waardebon voor een lekker waterijsje, die kan worden ingewisseld bij Pannenkoekenhuis ‘t Hof.

Heb je geen Peuterlab en Kleuterlab Avonturenpad brochure ontvangen en wil je graag mee op avontuur? Bij het Pannenkoekenhuis ’t Hof kun je in de zomervakantie een brochure ophalen (max 1 per gezin, zolang de voorraad strekt).

Stichting Aanzet

Van Beethovensingel 126, Vlaardingen

Meer over Stichting Aanzet →