Categorieën

Service

Organisaties willen dreigend tekort verpleegzorg voorkomen

Organisaties willen dreigend tekort verpleegzorg voorkomen
Gezond

Organisaties willen dreigend tekort verpleegzorg voorkomen

  • Redactie
  • 01-03-2022
  • Gezond
Organisaties willen dreigend tekort verpleegzorg voorkomen

De vertegenwoordigers van de organisaties die meedoen: foto: gemeente Vlaardingen

VLAARDINGEN - Om te verzekeren dat Vlaardingen op termijn beschikt over voldoende verpleegzorgplekken, hebben partijen in de ouderenzorg vrijdag afspraken gemaakt voor verdere samenwerking. Die afspraken legden zijn vast in een intentieovereenkomst. 

Nederland, en ook Vlaardingen, vergrijst. De groep 75+'ers verdubbelt tot aan 2040. "Het is belangrijk dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Zelfstandig wonen draagt bovendien bij aan het geluk en welzijn van mensen", aldus wethouder Jacky Silos (Zorg en ondersteuning) bij de ondertekening van de afspraken. "Ik ben dan ook blij dat we de handen ineenslaan in onze regio en samen werken aan deze belangrijke maatschappelijke opgave.”   

De samenwerkende partners erkennen de uitdagingen om een dreigend tekort aan verpleegzorgplekken te voorkomen. Zij beseffen dat iedere partij hier een belangrijke bijdrage in heeft. Wethouder Ivana Somers (Bouwen en wonen): “Ik ben blij met deze mooie stap om de samenwerking op het gebied van wonen en zorg te versterken. Ook dit is samen bouwen aan Vlaardingen!”

De opstellers van de intentieovereenkomst zijn naast de gemeente Vlaardingen: DSW Zorgkantoor, Zonnehuisgroep Vlaardingen, Argos Zorggroep, Frankelandgroep, Cedrah, Rogplus, Woningstichting Samenwerking en stichting Waterweg Wonen. 

Zonnehuisgroep Vlaardingen

Dillenburgsingel 5, Vlaardingen

Meer over Zonnehuisgroep Vlaardingen →