Categorieën

Service

Osteopathie behandelt de oorzaak van uw klachten

Osteopathie behandelt de oorzaak van uw klachten
Gezond

Osteopathie behandelt de oorzaak van uw klachten

  • Advertorial
  • 11-11-2014
  • Gezond
Osteopathie behandelt de oorzaak van uw klachten

VLAARDINGEN - Osteopathie richt zich op de beweeglijkheid en onderlinge relaties van alle weefsels in het lichaam. De osteopaat onderzoekt het gehele lichaam. De botten, spieren en gewrichten worden onderzocht. Maar ook de organen, het omliggende bindweefsel, de bindweefselvliezen,  de schedel en het heiligbeen worden door de osteopaat op bewegelijkheid onderzocht. Op deze manier worden de onderlinge relaties van de verschillende structuren in het gehele lichaam onderzocht en waar nodig behandeld. 

Zo worden de structuren behandeld die op dat moment de grootste rol spelen in het bestaan van de klachten. Hierdoor wordt het lichaam de kans geboden, het proces van zelfgenezing aan te vangen zodat de klachten verdwijnen en de kans op het terugkeren van de klachten wordt verminderd. 

Als voorbeeld van een relatie tussen een inwendig orgaan en botten en spieren,volgt hieronder een voorbeeld van  een patiënt met de klacht 'tenniselleboog'. 

Ten tijde van het eerste consult heeft deze patiënt al 2 jaar last van de 'tenniselleboog'. De huisarts adviseerde rust in combinatie met fysiotherapie. Aanvankelijk bleken de klachten verdwenen te zijn, maar na  verloop van tijd kwamen deze weer terug. De patiënt is een aantal maal osteopathisch behandeld en uiteindelijk bleek de grootste factor in het aanhouden en terugkomen van de klachten te liggen in een verminderde bewegelijkheid van de dikke darm. Na de behandeling van de  dikke darm behoorden de klachten tot het verleden. De relaties van de dikke darm met de elleboogklachten zijn doorgaans onbekend en worden dan ook niet onderzocht. In de osteopathie is dit anders, daar onderzoeken wij het gehele lichaam en houdt het onderzoek niet op bij de elleboog. 

In dit voorbeeld is sprake van een dikke darm die de tenniselleboog in stand houdt. Ieder mens is echter uniek. Dat wil zeggen dat niet iedereen met een tenniselleboog een verminderde bewegelijkheid heeft van de dikke darm. 

De besproken 'tenniselleboog' is slechts één voorbeeld van een klacht waar mensen lang last van hebben en waarvoor, tot op de dag van vandaag, geen passende behandeling is gevonden.  Andere voorbeelden van klachten waar mensen lang mee kunnen lopen en die baat kunnen hebben bij osteopathie zijn bijvoorbeeld (lage) rugpijn, nekklachten, knieklachten en schouder- en elleboogklachten. Maar ook maag- en darmklachten, vermoeidheid, concentratiestoornissen en hoofdpijn zijn voorbeelden van klachten die osteopathisch goed te behandelen zijn. 

Loopt u al langer met een klacht rond waar geen aanwijsbare oorzaak voor gevonden is? Bent u nieuwsgierig naar wat osteopathie voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met Ivo en laat u informeren over de mogelijkheden.

Ivo - Praktijk voor Osteopathie
Winkelhoeve 9
3137 RP  Vlaardingen
Tel: 06 - 190 79 434
info@ivo-osteopathie
www.ivo-osteopathie.nl

Ivo - Praktijk voor osteopathie

Stoomloggerweg 8, Vlaardingen

Meer over Ivo - Praktijk voor osteopathie →