Categorieën

Service

Overstappen zorgverzekering 2023?

Overstappen zorgverzekering 2023?
Gezond

Overstappen zorgverzekering 2023?

  • Advertorial
  • 21-09-2022
  • Gezond
Overstappen zorgverzekering 2023?
Peter Verhoeven van Zorgvergelijker: “Toch valt het allemaal wel mee. De premie stijgt, bovendien de zorgtoeslag ook. Per saldo gaan de huishoudens met een laag tot modaal inkomen er nauwelijks op achteruit.” Tijdens Prinsjesdag is de Miljoenennota 2023 aangeboden aan de Tweede Kamer. In deze jaarlijks terugkerende traditie staan de belangrijkste financiële plannen voor volgend jaar, ook rondom de zorgverzekering en verwante onderwerpen aan zorg. Veel geluiden gingen er op dat er een ongekend hoge stijging zou komen, mede door de Corona Crisis.

Wat er allemaal verandert aan je zorgverzekering 2023? Dat heeft Zorgvergelijker voor Vlaardingen 24 uitgezocht. 

Zorgverzekering en zorgtoeslag

Dat op jaarbasis de zorgpremie met 120 euro omhoog gaat, is voor velen wel het belangrijkste nieuws. We zijn dus maandelijks weer duurder uit, maar dat betekent niet dat je tijdens het vergelijken van de zorgverzekering niet goedkoper kan uitzijn dan nu. Hoe dat exact zit? Ook dat wordt op Zorgvergelijker uitvoerig besproken. 

Andere cijfers over de zorg in 2023


Dit is wat er nog meer bekend gemaakt is op 20 september 2022: 

•                 Bruto zorguitgaven (Zvw + Wlz) blijven stijgen, naar verwachting tot maar liefst 103 miljard euro.

•                 Het verplicht eigen risico blijft gelijk, vrijwillig verhogen kan nog steeds

•                 Zorgtoeslag stijgt, voor 1 persoon maximaal 412 euro per jaar, voor gezinnen tot wel 600 euro per jaar.

•                 Inkomensafhankelijke Zvw (zorgverzekeringswet) blijft gelijk

•                 Inkomensafhankelijke Wlz (Wet Langdurige Zorg) ook ongewijzigd.

Collectief van Vlaardingen

Collectieve kortingen op de basisverzekeringen verdwijnen. Dat geldt dus ook voor de gemeentepolis in Vlaardingen. Máár er is ook goed nieuws voor inwoners van Vlaardingen, de aanvullende korting vanuit de gemeente op de DSW Zorgverzekering zal blijven. (Bron: goedverzekerd.nl) Maar, vaak is het wel een misleidende korting. Vergelijk daarom zelf de zorgverzekeringen, en blijf je niet blind staren op de “zogenoemde korting”. Hoeveel de premie zal stijgen? Dat weten we uiterlijk 12 november, dan moeten alle zorgverzekeraars de hoogte van de zorgpremie bekendgemaakt hebben.  

Overstappen van zorgverzekering 2023, kan vanaf 12 november 2022. Overstap periode duurt tot en met 31 december. Zeg je zelf je verzekering voor deze tijd op, dan kan je tot 31 januari 2023 een nieuwe zorgverzekeraar kiezen.