Categorieën

Service

Overval Vodafone in Opsporing Verzocht

Overval Vodafone in Opsporing Verzocht
112

Overval Vodafone in Opsporing Verzocht

  • Redactie
  • 09-09-2020
  • 112
VLAARDINGEN - Het programma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond aandacht besteed aan de gewelddadige overval op de Vodafone winkel op het Liesveld in Vlaardingen. Een 20-jarige medewerkster van de winkel kreeg de schrik van haar leven toen ze op 28 februari 2020 ineens een vuurwapen op zich gericht kreeg. Twee mannen dwongen haar naar het magazijn achter in de winkel en eisten de inhoud van de kluis.

Net na 09.30 uur die vrijdagochtend liepen de overvallers vanaf het Veerplein naar de Vodafone-shop in winkelcentrum Liesveld. Aanvankelijk gingen ze de winkel voorbij, maar seconden later stormden ze alsnog naar binnen. Eén van de mannen had een vuurwapen, dat hij in het magazijn zelfs tegen het hoofd van de medewerkster zette.

Kenmerken

De overvallers waren in donkerkleurige kleding gehuld, hadden hun gezicht deels bedekt en hadden capuchons op. Desondanks is op de bewakingsbeelden wel iets van hun gezichten te zien; beide mannen zijn donkergetint. Tijdens hun vlucht, terug in de richting van het Veerplein, was bij één van de daders te zien dat hij onder zijn jack een grijs shirt droeg. De zwarte gympen van deze man hadden witte zolen. Allebei de overvallers hadden witte, latex handschoentjes aan. 

Samsung-telefoons

Het tweetal maakte een aantal Samsung Galaxy smartphones buit. Onder de verschillende types die ze meenamen, waren plusmodellen van de S10 en de Note 10. Mogelijk zijn die ergens te koop aangeboden. Het grootste deel van de buit namen ze mee in een rode shopper van supermarkt Dirk. Wat van de losse toestellen die één van de daders probeerde mee te nemen, verloor hij toen hij de winkel uit rende.
 

Vlucht met auto

Gezien is dat de overvallers vanaf het Veerplein een trap op renden, het Liesveldviaduct op. Daar hadden ze, op de laad-en-losplek van Albert Heijn, een auto klaarstaan waarmee ze ervandoor gingen. Heeft u daar iets van gezien en/of kunt u iets over de auto vertellen, neem contact op via de Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000.